Yoghurt Barn

Yoghurt BarnToegegeven het klinkt een beetje recalcitrant. Naar een horecagelegenheid gaan die zich Yoghurt Barn noemt en dan gaan vragen of ze ook alternatieven voor zuivel hebben. Maar eigenlijk is dat precies wat ik deed en laten ze daar nou net hebben.

Ik dronk een cappuccino (met sojamelk en biologische Boca koffie) en ik at een bakje sojayoghurt. De yoghurt kun je hier helemaal zelf samenstellen. Ik liet onderin het bakje wat cruesli scheppen en voor bovenop de sojayoghurt koos ik vier vruchten jam, vijgen, framboos, aardbei en pure chocolade. De pure chocolade is hier Fairtrade en het fruit is echt lekker vers, absoluut geen diepvries spul. Jammie! Voor de mensen die wel zuivel verkiezen te eten is er biologische (desgewenst bevroren) yoghurt en hangop.Yoghurt BarnYoghurt Barn

Yoghurt BarnEr is niet alleen yoghurt en koffie te krijgen, maar ook smoothies, Bionade en losse thee die ouderwets in zo’n thee ei wordt geserveerd. Oh en taart natuurlijk. Ze verzorgen ook brunch, picknicks en high tea. Ik vind het handig dat er opties voor veganisten zijn. Het is wel zo dat steeds meer bedrijven ook vegan opties aanbieden, maar vanzelfsprekend is het nog steeds niet. Duim omhoog voor Yoghurt Barn dus! Wat ik wel een beetje jammer vind is dat de sojayoghurt optie een Euro extra kost en sojamelk in de koffie 50 cent. Onder mijn vrienden ook wel gekscherend de hippieboete genoemd.

Yoghurt BarnDe sfeer was hip, zoals eigenlijk de meeste tentjes in de Pijp wel zijn, met een strakke inrichting met hier en daar wat hout. De vestiging in Amsterdam bevindt zich vlakbij de Albert Cuypmarkt. Je kunt hier even uit puffen na het boodschappen doen. Het is hier overigens, net als op steeds meer andere hippe plaatsen, niet mogelijk om contant te betalen; het is pin only.

Yoghurt Barn heeft momenteel twee vestigingen:

 • Yoghurt Barn de Pijp: Eerste van der Helststraat 80, Amsterdam
 • Yoghurt Barn Neude: Vinkenburgstraat 15, Utrecht
Posted by on 17 september, 2013

4 Comments

 • Miss Wong

  23 december, 2013

  Weet jij wat het merk is die zij gebruiken van soya yoghurt? Ik kon het toen zelf niet plaatsen.
  En die cruesli van hen is niet vegan, heb ik nagevraagd. Maar ja, scheelt dat je geen vegan bent.
  Ik vind het echt een leuk tentje!

  • Laurie

   23 december, 2013

   Hoi,
   De cruesli is bij mij als vegan aangemerkt, wellicht was het personeel destijds niet goed op de hoogte. Dat is natuurlijk altijd mogelijk. Ik ga er altijd vanuit dat als mensen iets van mijn weblog proberen ze zelf ook de etiketten lezen of navraag doen. Ingrediënten kunnen veranderen en restaurants kunnen gerechten aanpassen. Daardoor kunnen ze plots (helaas) niet meer vegetarisch of veganistisch zijn. Prettige kerst alvast!

 • Miss Wong

  23 december, 2013

  Dat kan inderdaad zijn dat het niet meer vegan is.
  Maar weet je welke (merk) soya yoghurt ze gebruiken?
  Jij ook hele fijne feestdagen!
  Enne ik heb je site nu onder mijn favorieten gezet. Handig om dingen na te lezen.

  • Laurie

   23 december, 2013

   Hoi,
   Leuk dat ik op je favorieten lijst sta! Het merk soja yoghurt is vrijwel zeker die van Alpro ik denk de mild en creamy variant. Als je echt absolute zekerheid wil hebben zou ik het navragen bij Yoghurt Barn zelf.

LEAVE A COMMENT