We Love Deodorant

We Love Deodorant @ Lauriekoek.nl
Enige tijd geleden vond ik een mailtje in de Lauriekoek mailbox, of ik een deodorant uit wilde uitproberen? Na alles op proefdiervrijheid en ingrediënten te hebben gecheckt (want dat doe ik altijd) was ik akkoord. Ik koos voor de deodorant met de geur Original Orange en die werd bij mij thuisbezorgd. Afgelopen weken heb ik hem trouw gebruikt. Hier komt mijn oordeel.

Bicarbonaat en kokosolie

Deze deo is op basis van kokosolie en en bicarbonaat. Ik heb in de loop van de tijd een hoop natuurlijke deodoranten geprobeerd, waaronder deodorant op basis van bicarbonaat. Ik ken dus het principe en ik ben ook niet bang voor bicarbonaat als ingrediënt. Het is hetzelfde poeder als wat je gebruikt bij het bakken om dingen lekker luchtig te maken. De kokosolie maakt het een van de meest smeerbare soorten deodorant die ik tot nu toe heb geprobeerd. Dat is bij het aanbrengen erg prettig, alleen heb ik het idee dat het ook de deodorant is die tot nu toe het meeste heeft afgegeven aan mijn kleren. Er blijft een behoorlijke vettige waas achter in mijn kleding, die er trouwens prima afgaat in de gewone 30 graden was.

Fris

Dat het afgeeft aan mijn shirts wil trouwens niet zeggen dat de deodorant niet zijn werk doet. Ik ruik met deze deo op namelijk minder naar zweet. De geur van sinaasappel is lekker fris, al vervliegt die geur trouwens wel. Ik denk dat bij het gebruik hiervan, anderen niet ineens zullen opmerken dat je naar citrus ruikt, maar dat is niet erg, zo heb ik het graag. Het is handig dat het in een blikje zit qua meenemen, al zou ik er op warme dagen wel alert op zijn dat het niet smelt terwijl het in mijn tas zit.

Probeer het eens

Al met al gebruik ik graag deodorant op basis van plantaardig vet en bicarbonaat, het werkt bij mij ontzettend goed. Het is zuinig in gebruik, je hebt maar een klein beetje nodig, per oksel een hoeveelheid van ongeveer een erwt. Mocht je je tot nu toe je ideale natuurlijkere deodorant nog niet gevonden hebben en nog geen bicarbonaat deo hebben geprobeerd, probeer het eens.

Je kunt de deodorant kopen bij We Love The Planet zelf in hun webshop. Een blikje van 48 gram kost €11,50. Let op: De deodorant is wel vegetarisch maar niet geschikt voor veganisten, er zit namelijk bijenwas in.

Posted by on 11 april, 2016

LEAVE A COMMENT