Lamazuna deodorant

deodorantsolide01Ik heb in de geschiedenis van mijn blog al heel wat dingen geprobeerd: harenwaspoeder, solide zeep voor je haar op basis van het wasnootje, deodorant op basis van iets wat de meeste mensen als bakpoeder zien en nu is er dit deodorant blok van Lamazuna. Interessant voor mensen die de bicarbonaat deodorant op zich een goed idee vinden, maar vinden dat het ook met minder verpakking kan. deodorantsolide05

Lamazuna is een Frans merk dat allerlei producten heeft op het gebied van lichaamsverzorging. Het overkoepelende thema is wel minder afval en goed zijn voor het milieu. Zonder daarbij echt heel sober te worden overigens. Ze hebben van allerlei producten naast deo, zoals tandpasta, shea butter, shampoo en ook mentruatiecups, tandenborstels met een verwisselbare kop en zelfs een speciaal stokje om je oren mee schoon te maken. Aan alles is gedacht zou ik zeggen.

Lamazuna is echt proefdiervrij

Voor zover ik weet verkoopt dit merk niet in China en zijn ze daarom écht proefdiervrij. Dat is echt wel een dingetje, want veel van mijn favoriete merken op nagellak- en shampoogebied konden de laatste tijd toch de lokroep van China en een compleet nieuwe groep consumenten niet weerstaan. Aangezien het bij dergelijke producten verplicht is om op proefdieren te testen als je het überhaupt in China wil verkopen, zijn dergelijke mensen dan in mijn ogen en de ogen van vele andere toch niet proefdiervrij, als merk zijnde.

Alles van Lamazuna is Zero Waste

Zero waste is trouwens iets wat steeds meer mensen belangrijk vinden. Ik merk dat veel mensen kleine stapjes nemen. Ze kiezen een gebied zoals cosmetica en gaan dan opzoek naar bijvoorbeeld verzorgingsproducten zonder verpakking. Of verpakkingen die volledig afbreekbaar zijn, zoals bamboe tandenborstels.

Deze deodorant gaat even lang mee als twee reguliere deodorant sticks. Hij wordt met de hand gemaakt in Frankrijk,  is helemaal veganistisch, dus zonder dierlijke producten, herkenbaar aan het cruetly free, het vegan label van PETA en het leaping bunny keurmerk. Alleen natuurlijke ingrediënten dus, al zegt mij dat dan weer niet zoveel. Zelf zou ik liever spreken van ingrediënten die zachter zijn voor je huid. Er zit in ieder geval geen aluminium of alcohol in. deodorantsolide02

deodorantsolide04

Makkelijk in gebruik

Hij is makkelijk in gebruik. Je hoeft alleen maar de deo of de oksel nat maken en langs de oksel te wrijven, thats it. Ik weet dat mensen daarvoor soms een drempel over moeten, maar het went heel snel. Je kan hem natuurlijk ook op andere plekken gebruiken dat je oksels, als je bijvoorbeeld last hebt van zweetvoeten, dan kan je hem daar langs halen. Als je de deodorant ergens mee naar toe wil nemen kan je hem gewoon in een leeg potje stoppen en in je tas doen. Geen probleem.deodorantsolide03

De geur, palmarosa ofwel de Indische geranium was wel een geur waar ik even aan moest wennen. Het is een ingrediënt wat sowieso al antibacterieel werkt, zoals bijvoorbeeld tea tree of laurier dat ook doet. Er wordt ook van gezegd dat het ontspannend werkt.

Zelf kan ik heel goed overweg met deodorants zoals deze, ik vond die op basis op bicarbonaat in een potje eigenlijk al prima. Als het een glazen potje of blikje is zie ik geen problemen, maar dit is natuurlijk de allerbeste optie qua verpakking. Als het heel warm is moet ik hem soms wel twee keer opbrengen, maar dat vind ik prima te doen. Ik stink in ieder geval niet.

Je kunt deze deodorant de andere producten van Lamazuna vinden bij Eco-Logisch, de bouwmarkt waar ik jullie al vaker naar heb verwezen. Je kunt er dus niet alleen terecht voor duurzame bouwmaterialen, maar ook voor verzorgingsproducten. Ze zijn er van alle markten thuis.

Posted by on 31 oktober, 2017

LEAVE A COMMENT