Weleda Primrose


Er is iets nieuws van Weleda, een heuse primroselijn. Ik geloof dat primrose in het Nederlands sleutelbloem is, maar ik moet eerlijk zijn, mijn botanische kennis is niet erg uitgebreid (update: het is de theunisbloem). Alle producten uit de lijn zitten in een mooie donkerpaarse verpakking. Ik probeerde de douchegel uit en de huidolie.

Het grappige is trouwens dat mij achteraf pas opviel dat de huidolie voor de rijpe huid is. Gelukkig staat er niet op dat het anti-rimpel is, want in anti-rimpelcrèmes (of olie) geloof ik niet. Ik geloof wel in het goed verzorgen van jezelf. Trouwens, hoe ongeloofwaardig zou het zijn (gezien mijn leeftijd) als ik wel anti-rimpelcrème’s zou bespreken?

Goed, terug naar de douchegel en de olie. De geur is een typisch Weleda. Wat sommige mensen bij Zwitsal hebben, heb ik bij Weleda. Ik vind de geur van Weleda producten instant lekker en vertrouwd ruiken. De primroselijn is daarop geen uitzondering, hij ruikt mild naar bloemen en doet me in de verte aan de rozenlijn denken. De douchegel is heel verzorgend, het lijkt bijna crèmedouche, het schuimt heel mild. De olie is op basis van jojoba, sesam en zonnebloem. Hij is inderdaad heel verzorgend, zoals de verpakking beloofd. Je hebt maar een klein beetje nodig om veel huidoppervlakte in te smeren. De olie trekt goed in maar ik zou je wel aanraden de olie voor het naar bed gaan op te smeren, en niet als je daarna de kleding aandoet om je dag te beginnen. In verband met olie die je op je kleren kunt morsen (wat er moeilijk weer uit gaat).

Nu de herfst is begonnen en de winter er weer aankomt is het fijn om extra verzorging in huis te hebben. Deze huidolie en douchegel zijn prima voor het komende koude weer. De producten die ik hier bespreek zijn trouwens niet de enige producten die er binnen de primroselijn zijn, er is ook handcrème van, bodylotion, dag- en nachtcrème en oogcontourcrème. De douchegel en olie die ik uitprobeerde zijn beide geschikt voor veganisten. Ook hebben de producten het Natrue keurmerk. Over het al dan niet proefdiervrij zijn van Weleda schreef ik eerder deze blogpost.

Weleda kun je kopen bij natuurwinkels, reformhuizen, voor alle verkoopadressen kun je terecht op de Weleda website.

Posted by on 22 september, 2015

4 Comments

 • Marieke

  26 februari, 2016

  Klinkt goed! Ik hou van Weleda! Maar bedoel je niet primrose ipv primerose?

  • Laurie

   26 februari, 2016

   Ja dat bedoel ik! Gek dat ik dat niet eerder gezien heb.

 • Sophie

  14 april, 2016

  Evening primrose is theunisbloem in het Nederlands

  • Laurie

   17 april, 2016

   Klopt! Iemand heeft mij dat een tijdje geleden verteld. Alleen heb ik de review toen niet aangepast.

LEAVE A COMMENT