Weleda Shampoo en Massageolie

WeledaWeleda is een household name op het gebied van natuurlijke verzorgingsproducten. Het bedrijf bestaat al sinds 1921 en is bij vrijwel alle natuurvoedingswinkels en drogisterijen te vinden. Weleda heeft iets nieuws: een lijn shampoos gebaseerd op tarwe, haver en gierst. Oh en ik geef toe bij gierst kreeg ik een lichte hippie associatie maar toch de nieuwsgierigheid overwon, vandaar dat ik de shampoo hier vandaag bespreek. Net als een oude bekende van mij de calendula massageolie.

WeledaNu het niet lang meer kan duren voordat het gure herfstweer voor de deur zal staan, is calendula massageolie een erg prettige toevoeging aan het bestaan. Het voordeel van (deze) olie, is dat het echt helemaal intrekt. Ik vind de geur van de olie behoorlijk neutraal en dus erg prettig, maar dat is natuurlijk persoonlijk. De olie is verpakt in een glazen fles, wat ook voordelig is, want uit plastic kunnen schadelijk stoffen in de olie lekken. De fles is van donker glas, zo blijft hij langer houdbaar en het staat ook chic. En er zit een speciaal schenk lipje in de fles, wat handig is bij het uitgieten van de olie en knoeien voorkomt. Wel zou ik dat uitgieten van de olie eerst op de eigen warme hand doen, in plaats van rechtstreeks op de persoon, want het is namelijk wel even schrikken, zo’n plens koude olie.

WeledaDe pluimgierstshampoo ruikt fris en fruitig, door de salie zelfs een beetje naar kaneel. Lekker! De fles heeft zo’n dop die je naar beneden drukt en die zo aan een kant open gaat. De shampoo voelt een beetje waterig aan, maar schuimt goed. Natuurlijke shampoos schuimen altijd iets minder goed dan reguliere shampoos, omdat ze minder agressieve zeep bevatten, maar ze wassen net zo goed schoon. Als je voordat je aan de natuurlijke shampoo gaat, wel een agressieve zeepshampoo hebt gebruikt, is het soms even doorzetten. Het lijkt dan wel of je hoofd aan de nieuwe shampoo moet wennen. Maar houd vol, uiteindelijk krijg je met natuurlijke shampoo ook schoon glanzend haar.

Wil je meer weten over Weleda en alle producten? Op de website van Weleda kun je alle producten vinden en ook alle ingrediëntenlijsten checken. Zo viel me trouwens ook op dat de bodylotion van Weleda nu geen bijenwas meer bevat en nu geschikt is voor veganisten.

Graag wil ik bij deze post over Weleda een kleine side note plaatsen: Er is namelijk niet al te lang geleden bekend geworden dat Weleda een tijdje verkocht in China. Destijds zijn er buiten medeweten van Weleda om, toch dierproeven gedaan voor Weleda, omdat China dat verplicht stelt voor de verkoop van cosmeticaproducten in het binnenland van China. Nadat dit bekend is geworden heeft Weleda zich teruggetrokken uit dit gedeelte van China ,omdat ze aangeven het belangrijk te vinden dat er voor hun merk geen dierproeven worden gedaan. Ik kan me voorstellen dat dit voor sommige mensen genoeg reden zal zijn om (even) geen Weleda producten meer te willen kopen, vandaar dat ik dit er bij zet.

Posted by on 11 september, 2013

1 Comment

  • Ezinvest Salon Supply

    9 september, 2015

    Leuk artikel!

LEAVE A COMMENT