Konjac Sponge

Konjac SpongeNee helaas, je hebt me niet zojuist betrapt op het promoten van het gebruik van een sponsdier. Deze sponzen zijn geen familie van Spongebob, maar gemaakt van de konjac plant en dus helemaal plantaardig en dierloos. Het is iets wat al 1500 jaar in Japan wordt gebruikt om op een hele milde manier je huid te reinigen.

Je kunt hem gebruiken met reiniger, maar ook zonder en hij is zelfs te gebruiken op de heel gevoelige huid, zelfs die van kinderen en baby’s. De spons bestaat uit water, mineralen en vitamines, verder niets. Je kunt hem zelfs een keer per week met kokend water overgieten zodat hij weer helemaal schoon en fris is. Als je spons aan het eind van zijn latijn is kun je hem weggooien in de biobak, want hij is helemaal afbreekbaar.Er is een spons voor je gezicht die rond en de vorm heeft van een halve bol en er is een spons voor je lichaam die zogenaamde wave body spons.

KonjacKonjac
KonjacKonjac

Ik testte de Konjac spons original voor alle huidtypen en een body spons met Franse groene klei voor de gecombineerde huid.

De sponsen zijn heel makkelijk in gebruik, je houdt ze onder de kraan om ze een beetje vochtig te maken en wrijft ze voorzichtig over je huid. De spons is niet hard en vezelig, maar juist heel zacht en heel mild. Het is vrijwel onmogelijk om je gezicht of lichaam er mee kapot te scrubben. De sponzen ruiken heel neutraal, al ruikt die met groene klei heel in de verte naar klei, maar dat mag geen naam hebben.

Na het gebruik hang ik de sponzen aan het draadje wat er aan zit te drogen, super makkelijk. Om te gebruiken hoef je ze alleen weer vochtig te maken. Je kan er desgewenst wat van het huidproduct wat je gebruikt op de spons doen. Je hebt dan maar een heel klein beetje nodig. Zelf doe ik het niet, als ik de spons heb gebruikt voelt mijn gezicht al glanzend en schoon genoeg aan. Hoe beter je voor de spons zorgt (hem te drogen hangt na het gebruiken en af en toe overgiet met kokend water), hoe langer de spons mee gaat tot wel drie maanden.
Konjac
Eigenlijk is het heel eenvoudig allemaal, het enige wat je niet mag doen trouwens, is de spons uitwringen, daar kan de spons niet tegen. De behoefte om de spons uit te wringen is bij mij trouwens toch al niet echt groot dus dat scheelt weer. Je mag de spons elke dag gebruiken en dat doe ik dan ook trouw. Een prettige manier om je gezicht schoon te maken. Oh en nog een grappig weetje: Van de Konjac plant worden ook noedels gemaakt.

De Konjac sponge voor zowel het lichaam als het gezicht kun je kopen in de webstore op de website van Bacio di Fiori

Posted by on 17 oktober, 2013

LEAVE A COMMENT