Novia Verde (gesloten)

IMG_0389[1] Wie in Nijmegen is beland, mag zeker de de Lange Hezelstraat niet overslaan. dit gezellige straatje heeft veel leuke, aparte winkels en sinds kort is ook Novia Verde. Novia Verde (groene vriendin) is een vega(n) lunchroom, dat net als HAP tot stand is gekomen dankzij een succesvolle crowdfundingsactie. Het werd dus tijd om Nijmegen weer eens met een bezoekje te vereren.

Er is flink verbouwd om het pand te maken tot wat het nu is en dat is ook goed te zien. Alles is licht, nieuw en modern. Qua ingrediënten wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische en fair trade producten. Op de kaart staat duidelijk aangeven wat er geschikt is voor veganisten en dat is nagenoeg alles. Op de kaart staan enkele ontbijtgerechten zoals overnight oats, croissantjes en er zijn diverse belegde broodjes. Soep, taart en andere gerechten zijn nog volop in ontwikkeling en moet nog vorm krijgen. Koffie met gewone melk is er overigens niet verkrijgbaar, je kunt voor je cappuccino wel kiezen uit uit amandel-, soja- en havermelk.
IMG_0396[1]IMG_0384[1]IMG_0388[1]Het regende op de dag dat ik er was pijpenstelen, dus bleef ik na de koffie nog even hangen voor een kopje elderflower en lemon verbana thee. De thee was bijzonder lekker, ik kende het merk nog niet (Canton Tea Co), maar ik ga er zeker een keer iets van kopen voor thuis. De thee wordt geserveerd met een theetimer in de vorm van drie zandlopers, zodat je de juiste trektijd van de thee kunt bepalen. Daarbij at ik een vegan desem croissant met frambozenjam, die prima was, de jam was in elk geval lekker zoet en smaakte naar framboos (zoals het hoort). Mijn tafelgenoot at een broodje falafel.

IMG_0391[1]IMG_0393[1]
IMG_0392[1]
IMG_0394[1]Novia Verde laat veganistische bonbons maken door een chocolatier en verkoopt die ook, ze zagen er bijzonder aanlokkelijk uit, zo naast de kokosmakronen. Dit is een van de weinige producten die worden gemaakt, de meeste dingen op de kaart zijn huisgemaakt.
IMG_0386[1]
Het is altijd leuk om crowdfundingsinitiatieven tot leven te zien komen, nu was ik er helemaal vroeg bij, want Novia Verde is net een week open. Ik heb wat haast gemaakt want ik wilde deze plek graag voor mijn aanstaande blogvakantie nog met jullie delen. Vandaar.
IMG_0385[1]
Je vindt Novia Verde aan de Lange Hezelstraat 78, voor meer informatie en openingstijden kun je terecht op de website van Novia Verde.

Posted by on 24 juni, 2015

LEAVE A COMMENT