HAP

IMG_5489[1]
Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot voor kort nog nooit in Den Bosch was geweest. Tot afgelopen weekend, toen ging ik er heen. Langs bij HAP om precies te zijn. Een net geopende veganistische winkel en lunchzaak in een.
Vanaf het station is het heel gemakkelijk te vinden, ik hoefde niet eens te zoeken ik liep er eigenlijk vanzelf al heen. Het is een knus tentje waar men veganistische producten verkoopt, zoals koekjes, lupinebonen en veganaise en een koeling met vleesvervangers en producten als vegan cream cheese en er zijn enkele tafeltjes waar je kunt zitten als je wat wil eten of drinken.
IMG_5490[1]
IMG_5479[1]De sfeer is een beetje bric-à-brac in de goede zin van het woord. Tweedehands bordjes en kopjes, een koektrommel op tafel en een platenspeler waarop platen worden gedraaid. Je kunt kiezen uit verschillende soorten taartjes en broodjes. Erbij kun je kiezen voor koffie of thee maar ook voor frisdranken van Fritz Kola en Wostok. Die laatste twee kun je er uiteraard ook kopen om mee naar huis te nemen.
IMG_5482[1]
IMG_5487[1]
Ik koos voor een mokka-chocoladecupcake en een Wostok granaatappel en mijn gezelschap voor een broodje met cashewnootjes en courgette met een kopje zwarte koffie uit de aeropress. Mijn cupcake was lekker en smeuïg en gedecoreerd met schattige chocolade hartjes en het broodje zag er ook zeer goed uit. Omdat ik nog nooit in Den Bosch was geweest vroeg ik Jochem en Eline om wat tips. Die hadden ze volop, ik heb er dus een leuk dagje Den Bosch van kunnen maken. Ik had voor het weekend nog geen brood in huis, dat was geen probleem want bij HAP verkopen ze ook biologisch brood. Er was veel keus en ik ging voor een biologisch tarwe witbrood.
IMG_5491[1]
IMG_5494[1]
IMG_5498[1]Om heel eerlijk te zijn had ik het ook geen probleem gevonden om de hele dag bij HAP rond te hangen. Jochem en Eline zijn heel gastvrij, het voelt bijna als een huiskamer. Een aanrader dus wat mij betreft. Mocht ik in de toekomst weer naar Den Bosch gaan, dan ga ik er zeker weer langs!

Je vindt HAP aan de Kruisstraat 24 in Den Bosch. Check voor actuele openingstijden de Facebookpagina van HAP.

IMG_5481[1]

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 7 mei, 2015

LEAVE A COMMENT