Vegan blundstone schoenen


Blundstone @ Lauriekoek.nl
Ik heb een nieuw paar schoenen! Van Blundstone om precies te zijn en niet zomaar Blundstones maar veganistische. Die zijn namelijk sinds kort verkrijgbaar. Cool hè? Steeds meer merken maken ook veganistische versies van hun product. Iets wat ik van harte toejuich, want meer keuze voor vegetariërs en veganisten, of mensen die om andere redenen leer graag links laten liggen. Ik laat jullie mijn nieuwe schoenen graag zien in deze blogpost.

Doe maar tijdloos

Ik koop niet vaak nieuwe kleding of schoenen, alleen als er iets zo versleten is dat het niet meer te repareren is. Als ik word uitgenodigd voor challenges waarbij je minder koopt moet ik altijd glimlachen. Als je het al lang doet is het niet echt een challenge meer hè? Als ik iets nieuws koop probeer ik wel altijd voor kwaliteit te gaan en niet voor trends meer items die juist tijdloos zijn. Deze schoenen vind ik aan die criteria voldoen.

Iedereen draagt ze

Ergens vroeg ik me af waar ken ik deze schoenen toch van? Nou, onder andere van Mme Zsa Zsa alias Kim Leysen op Instagram, die draagt ze terwijl ze in haar tuin werkt, maar ik ken ze vooral van Master Chef, de Australische editie en ook van de Australische versie van verbouwprogramma Het Blok. Dat Australische is niet zo gek, want daar komt het merk Blundstone tenslotte vandaan. Ze worden er liefkozend Blunnies genoemd en ik denk dat ik mijn schoenen ook maar zo ga noemen.Blundstone @ Lauriekoek.nl

Blundstone @ Lauriekoek.nl

De Chelsea boot is een schoen met geschiedenis

Dit type schoen een lage laars met elastiek erin, zonder rits of veter wordt ook wel een Chelsea boot genoemd, mogelijk uitgevonden door de schoenmaker van de Engelse koningin Victoria. Ze waren heel populair tot de eerste wereldoorlog. Later kwamen ze terug in de jaren ’60, toen dit type schoen omarmd werd door de mods. Ze zijn sindsdien nooit meer echt weggeweest. De veganistische Chelsea boots zijn gemaakt van microfiber materiaal, in plaats van leer. Er zijn Blundstone Chelsea boots voor heren, Chelsea boots voor dames en Chelsea boots voor kinderen. Deze veganistische schoen is een unisex model het modelnummer is 2115 ze gaan tot en met maat 46.Blundstone @ Lauriekoek.nl

Echt veganistisch

Ik heb maat 38 en dat valt ook echt als een maat 38. Ze zijn er in het zwart en in het bruin. Ik kan er sokken in dragen en ook wat dikkere wandel- of werksokken passen er prima in. Niet alleen het microfiber is vegan, echt ieder component van de schoen is dat. Alles wordt zorgvuldig onderzocht door een onafhankelijk onderzoeksinstituut. Je hoeft deze veganistische schoen niet in te vetten (de leren versie van Blundstone schoenen wel!) en ze zijn water resistent en het voetbed kan er uit.  Blundstone @ Lauriekoek.nl

Blundstones @ Lauriekoek.nl

Comfortabel

De Blundstones voelen stevig en solide aan maar niet te zwaar. Ik had gedacht dat ik een schoenenlepel nodig zou hebben bij het aan trekken, maar dat was niet nodig Door het elastiek gaat het aantrekken prima, zelfs met mijn hoge wreef. Ik vond ze ook meteen lekker zitten, inlopen is niet echt nodig en dat is fijn, want tegenwoordig heb ik weinig geduld meer met schoenen die je wekenlang moet inlopen voor ze goed zitten. Bij deze schoenen kun je meteen voelen dat ze gemaakt zijn voor comfort. Fijn als je bijvoorbeeld lang moet staan. Door het shock protection systeem kan je er ook op wandelen terwijl je schoen te ergste klappen voor je opvangt.Blundstone @ Lauriekoek.nl

Blundstone @ Lauriekoek.nl

Ik ben nu Blundstone fan

Er zijn verschillende modellen Blundstones. Het model dat ik heb, de 2115 valt wat smaller en dat maakt voor mij dat ze uitstekend passen bij alledaagse outfits, zoals onder een jeans, een legging, of een jurk. Dat kan het allemaal. Door hun basic uiterlijk passen ze bij veel dingen en kunnen ze volgens mij ook prima in een capsule wardrobe. Ik denk er een hele tijd mee vooruit te kunnen en vind ze een echte aanwinst in mijn kledingkast.
Blundstone @ Lauriekoek.nl

Blundstones @ Lauriekoek.nl

Je vindt de veganistische Blundstone schoenen bij Blundstone Nederland evenals een lijst met Blundstone verkoopadressen.

Posted by on 25 januari, 2022

LEAVE A COMMENT