Effio

EffioNiet al te lang geleden mocht ik naar de Modefabriek, daar schreef ik al eerder een verslag over. Ik leerde daar allerlei nieuwe merken kennen, die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Zo ook Effio. Effio maakt sokken, maar zeker geen middle-of-the-road-sokken en al helemaal geen (als dan niet witte) sportsokken. Nee, dit zijn sokken met flair en vooral ook met kleur. Er is alleen een maar: het zijn herensokken en ik ben geen heer. Verder niets dan lof.

EffioDe sokken worden gemaakt in Italië, onder goede werkomstandigheden bij een echt familiebedrijf dat al jaren sokken maakt. De sokken zijn vrij van gifstoffen en in de toekomst wil Effio graag gaan werken met biologisch katoen. Er worden ook vaak een samenwerkingen opgezocht met andere andere partijen. Zo is er bijvoorbeeld een sokkencollectie met Grannies Finest en de laatste aanwinst in de collectie, een serie sokken voor de zomer ontworpen door Antoine Peters, een gerenommeerde mode ontwerper, die trouwens vindt dat je gerust twee verschillende sokken tegelijk mag dragen.

EffioEffio
Effio sokken, ontworpen door Mevan Kaluarachchi
EffioEffio
Effio sokken, ontworpen door Antoine Peters

EffioDe sokken zijn in een maat onder het motto ‘‘one size fits most’.’ het zou dus ook best kunnen dat wanneer je als vrouw een wat grotere schoenmaat hebt, je prima uit de voeten kunt met deze sokken. Je kunt de sokken bestellen op de (groen gehoste) website van Effio en bij verschillende winkels. Een lijst van verkoop adressen vind je hier.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 13 februari, 2014

1 Comment

  • Petra Krommenhoek

    14 februari, 2014

    wat een vrolijke kleurtjes hebben deze kwaliteit sokken….leuk!

LEAVE A COMMENT