10 Supertoffe Tassen Zonder Leer


Nu het schooljaar weer begint is het voor sommige mensen ook weer tijd voor een nieuwe handtas. Dat kan prima zonder leer want in Nederland zijn momenteel best wat merken verkrijgbaar die handtassen maken die op het eerste gezicht van leer lijken te zijn gemaakt, maar dat bij nadere inspectie niet zijn.

Nepleer is wellicht niet altijd even milieuvriendelijk, maar leer is dat ook niet, dus wat dat betreft vind ik het een moeilijke discussie. Wat ik wel heel goed snap is dat veel mensen die geen dieren eten ook geen dieren willen dragen in de vorm van tassen, riemen en schoenen. En er zijn op dat gebied ook steeds meer opties. Hieronder een aantal van mijn favorieten:

Matt & Nat

Matt & Nat is een van de household names in vegan tassenland. Ik droomde al van deze tassen toen ze nog niet in Nederland verkrijgbaar waren. Nu koop je ze gewoon bij winkels als Geitenwollen winkel en Zalando en Wolf en Storm.
10 Supertoffe Tassen Zonder Leer @ Lauriekoek.nl

Iris Maree

Hier werd ik laatst op geattendeerd via Facebook. Iris Maree is Nederlands en maakt dus veganistische tassen! Awesome.
10 Supertoffe Tassen Zonder Leer @ Lauriekoek.nl
.

Denise Roobol

Nog een Nederlandse naam. Denise Roobol timmert al een tijde aan de weg en ik vind haar tassen nog steeds even mooi.
10 Supertoffe Tassen Zonder Leer @ Lauriekoek.nl
.

La Bante

Dit is een Engels merk. Ze hebben mij al aangeboden om met affiliate links te gaan werken, maar daar ben ik niet zo van. De tassen van La Bante vind ik wel heel cool.
10 Supertoffe Tassen Zonder Leer @ Lauriekoek.nl

Top Vintage

Bij .Top Vintage deze kledingwinkel verkopen ze ook bijpassende vintagelook tassen. Verrassend vaak zijn deze van faux leer of faux suède.

Red Maus op Etsy

Handgemaakte vegan handtassen uit Turkije. Red Maus is lang niet de enige die vegan handtassen maakt, op Etsy vind je nog veel meer opties.

Van Haren

Dit lijkt misschien een vreemde eend in de bijt, maar bij  Van Haren heb je veel keus in nepleren tassen. Uit prijs overwegingen worden veel schoenen, maar dus ook veel tassen hier gemaakt van nepleer.

10 Supertoffe Tassen Zonder Leer @ Lauriekoek.nl
.

Freitag

Het zal niet iedereen smaak zijn maar Freitag heeft messengerbags en ook handtassen gemaakt van hergebruikt vrachtwagenzeil. Deze worden gemaakt in een sociale werkplaats en zijn allemaal uniek.

NOAH

NOAH is een Italiaans merk wat mooie schoenen maakt, mooie riemen en ook mooie tassen. Het klassiek allemaal.
10 Supertoffe Tassen Zonder Leer @ Lauriekoek.nl

Mad Rabbit Kicking Tiger

Ja dat is nogal een mond vol. Ze verkochten deze tassen bij Geitenwollenwinkel maar nu niet meer (althans ik heb ze er al een tijdje niet gezien). Online is Mad Rabbit Kicking Tiger nog wel te vinden. De tassen zijn geïnspireerd door architectuur en nog steeds vegan-friendly.
10 Supertoffe Tassen Zonder Leer @ Lauriekoek.nl

En heb je oneindig budget? Of gewoon een doel nodig in je leven qua spaargeld? Dan zou ik gaan voor de befaamde Falabella handtas van Stella McCartney.

Posted by on 1 september, 2017

4 Comments

 • Roos

  3 september, 2017

  Wat een mooie tassen zitten ertussen. Van Haren kom ik eigenlijk nooit maar ga ik toch eens kijken. Bedankt voor deze lijst. P.s love de nieuwe styling van Lauriekoek, mooi gedaan!

  • Laurie

   3 september, 2017

   Ik kom ook bijna nooit bij van Haren, het is niet echt fair fashion. Maar ze hebben veel budget opties qua nepleer.

 • er toch veel keuze als je voor vegan leer kiest. Zo zie je maar weer; we kunnen de dieren gewoon laten leven en tóch stijlvol zijn! Dankjewel dat je mijn webshop genoemd heb. Een leuke verrassing! En bedankt dat je de wereld een beetje mooier wilt maken. Je impact is altijd groter dan je denkt! ❤

  • Laurie

   11 september, 2017

   Graag gedaan! Keep up the good work.

LEAVE A COMMENT