Natura Siberica

Natura Siberica @ Lauriekoek.nlNatura Siberica is het eerste Russische biologische make-up merk. Het bevat geen parabenen (omstreden conserveermiddel),  SLS en SLES (agressieve zeepsoorten) PEG (anti-vries component), siliconen en mineralen oliën (aardolieproduct). Wat dan wel vraag je je af? Nou in het wildgeplukte kruiden uit Siberië bijvoorbeeld. Op de meeste producten staat dan ook born in Siberia, wat ik erg grappig vind. Veel van de producten hebben een ICEA keurmerk, dat de standaarden van Ecocert hanteert. Ik mocht een paar producten van Natura Siberica testen en dit zijn mijn bevindingen.

Natura Siberica @ Lauriekoek.nl

Moisturizing Cleansing Milk

Een product voor de droge en sensitieve huid. Het is voor 99.4% natuurlijk en bevat onder andere arnica, afkomstig van ergens rond de poolcirkel. Heel het heeft een lichte, beetje bloemige geur en voelt heel zacht en mild. Om te gebruiken, hoef je slechts een beetje op een watje te doen. Het ontvet niet te agressief en geeft een schoon gevoel.

Volumizing and Balancing Shampoo

Een shampoo met dwarfpine en arctic raspberry. Dit product is speciaal voor vettig haar. Het ruikt lekker, zoetig en kruidig. De shampoo is makkelijk in je haar te verdelen en je hebt er een normale hoeveelheid van nodig om je haar goed te kunnen wassen. De shampoo is groenig doorzichtig, voelt wat minder gel-achtig aan dan natuurwinkel shampoo’s wat ik wel prettig vind. Na het wassen ruikt je haar ook nog lang naar de lekkere frisse geur.

Natura Siberica @ Lauriekoek.nl

Natura Siberica @ Lauriekoek.nl

Shower Gel Vitamins for the Skin

Deze douchegel is voorzien van met arctic cloudberry en wild blackberry. Het ruikt daardoor lekker bloemig en zoet en het bevat veel vitamine E dankzij de prinus sibericaolie, die 3 keer rijker is aan vitamine E dan visolie. Het is erg handig dat er een pompje opzit, dat voorkomt dat je heel hard in de fles moet knijpen waardoor er nog wel eens teveel in een keer uit wil komen.

Natura Siberica @ Lauriekoek.nl

 

Natura Siberica @ Lauriekoek.nl

Rich Siberian White Body Butter

Een anti cellulite. Of het daadwerkelijk de putjes in je benen en billen hier van verdwijnen weet ik niet, want die heb ik namelijk niet. Wat ik wel weet is dat de butter goed aanvoelt, lekker ruikt en dat hij goed uitsmeert. Er blijft een verzorgend laagje achter wat niet plakt. Nu de herfst is aangebroken en de winter over niet al te lange tijd het stokje over zal nemen, is dit een prima product om de komende tijd je lichaam mee in te smeren.

Natura Siberica @ Lauriekoek.nl

Natura Siberica @ Lauriekoek.nlWat betreft de certificeringen, de cleansing milk en shampoo hebben het certificaat wat Ecocert-waardig is, maar de shower gel en body butter niet. Ondanks dit ‘gemis’ zijn beide producten nog steeds vrij van heel veel ingrediënten die niet in verzorgingsproducten thuis horen. Op de website vond ik dat er geen dierlijke producten in zijn verwerkt. Toch zat er in mijn bodybutter bijenwas.  Als je veganist bent even goed de ingrediënten lezen dus, maar als er geen bijenwas op staat zit je sowieso wel goed.

Voor meer informatie en de mogelijkheid om deze producten te bestellen ga je naar de website van Natura Siberica.

Posted by on 9 oktober, 2013

1 Comment

  • Vgupont

    5 december, 2015

    Laurie, dank je wel! De Rich Siberian White Body ButterNatura Siberica is echt top!

LEAVE A COMMENT