Urtekram spicy orange blossom

Urtekram Spicy Orange Blossom @ Lauriekoek.nlHet is eigenlijk heel grappig. Sinds ik heb besloten dat ik voor Lauriekoek niets meer met cosmetica of verzorging wilde doen stroomde de berichten van merken binnen. Toen ik las over Urtekram en hun lijn Spicy orange blossom ging ik overstag. Ik dacht aan een handcrème review, zodat ik een overzicht kon maken van alle handcrèmes die ik afgelopen corona tijd geprobeerd heb en wat ik er van vond. Je raadt het al in het pakket dat ik kreeg zat geen handcrème, maar wel andere producten. Dus probeer ik die uit.

Plantaardig plastic

De plastic flessen van Urtekram zijn gemaakt van plastic dat voor een groot gedeelte uit planten bestaat. De producten zelf hebben het Ecocert label en het logo van The vegan society. De Spicy orange blossom producten zijn bedoeld voor droog en beschadigd haar en die voor het lichaam zijn zijn meer algemeen. Er is een body lotion, een douchegel een handcrème en een handzeep. Je kunt je zelf dus helemaal wentelen in dezelfde geur.

Oranjebloesem en een vleug kardemom

Die geur is inderdaad oranjebloesem dat fruitige een beetje citrusachtige, gecombineerd met de kruidenafdeling waar de geur van alle kruiden je lichtjes tegemoet komt. Het doet mij een beetje denken aan de nordic berries geur van het zelfde merk of de duindoorn geur van Weleda. Maar dan met een kardemom, bijna anijsachtige boventoon. Hij blijft wel even aan je handen of je haar hangen maar is niet hinderlijk.

Spicy orange blossom shampoo en conditioner

Tegenwoordig was ik mijn haar bijna altijd eerst met conditioner en dan met shampoo. Dus dat heb ik nu ook gedaan. Ik heb het idee dat als mijn haar in de knoop gaan het meer zin heeft die er eerst uit te kammen met conditioner erin, daardoor dat makkelijker gaat. Daarnaast word mijn haar wel verzorgd maar niet sneller vet, wat bij mij snel gebeurd als ik het juist als laatste met conditioner was.Urtekram Spicy Orange Blossom @ Lauriekoek.nl

 

De Urtekram conditioner is na opening 3 maanden houdbaar, dat is wel iets om rekening mee te houden. Hij is verzorgend, niet te vet en laat zich goed over mijn hoofd verdelen. De shampoo is minder ontvettend doordat er geen sodium laureth in zit. Daarom gebruik ik er altijd iets meer van en was ik mijn haar altijd twee keer met zulke shampoo, gewoon om er zeker van te zijn dat mijn haar schoon is als ik onder de douche vandaan stap.Urtekram Spicy Orange Blossom @ Lauriekoek.nl

Na het wassen is mijn haar glanzend en zacht en het ruikt lichtjes kruidig en naar kardemom, helemaal niet slecht. Het lijkt mij qua eigenschappen ideaal voor de herfst en de winter, waarin alles statisch wordt en je huid en haar altijd wel wat extra’s kunnen gebruiken.

Urtekram handzeep

De handzeep is ook wat minder agressief qua zeep, net als de shampoo. Ik heb mijn handen nog nooit zoveel gewassen als afgelopen periode dus dat is erg fijn. De geur blijft ook wel even aan je handen hangen, net als aan je haar, dus als je dat graag hebt is dit je handzeep. Er is dus ook een bijpassende handcrème van. Persoonlijk denk ik dat deze geur zich ook goed zou laten lenen voor een geurkaars, maar geurkaarsen daar doet Urtekram niet aan. Van de handzeep is helaas ook geen hervulverpakking beschikbaar. Iets wat ik, juist omdat ik mijn handen zo vaak was, heel handig zou vinden.Urtekram Spicy Orange Blossom @ Lauriekoek.nl

In het verleden gebruikt ik vaak Urtekram producten zonder parfum, in mijn herinnering waren de producten toen iets wateriger geformuleerd. Nu lijken ze iets meer een gel te zijn, wat ik handiger vind. Ik vind die Spicy orange blossom geur in elk geval erg lekker.

Je vindt Urtekram producten bij natuurwinkels en groene webwinkels. Meer informatie vind je op de website van Urtekram.

Posted by on 19 november, 2020

LEAVE A COMMENT