URB luxery drinks


Er is weer een nieuwe ster aan het immer uitdijende firmament van alcoholvrije drankjes die niet kinderachtig zijn. Dit keer is dat URB, voluit URB luxury drinks. 

URB luxury drinks

URB is bedacht op een rooftopbar in Amsterdam, door Jan en Willem. Als je nog auto moeten rijden word je keuze aan dranken vaak behoorlijk beperkt en saai. Dus was het idee om een volwaardig alcoholvrij alternatief te bedenken en te maken. Roger werkte eerst voor Bavaria en Jan was eigenaar van Mongozo bier. Dus kennis van de drankenwereld hadden ze al.

Alcoholvrij is here to stay

Het idee bij dit drankje is dat het tussen frisdrank en alcohol in zit. Daar ken ik er meer van, zo is er Sparkling tea, alcoholvije wijn, gin zonder alcohol en sinds kort ook een spirtz. Naast al het steeds beter wordende aanbod van kombucha, bijzondere siropen zoals roze bunker en shrubs zoals Nonsuch. Hoewel dit klinkt alsof er genoeg is is er wat mij betreft ruimte voor meer. Zo mogen er van mij ook nog wel meer horecagelegenheden bij komen die bijzondere alcoholvrije opties hebben. Urb @ Lauriekoek.nl

De drie URB steden

Er zijn drie soorten URB (slang voor Urban) met namen van drie wereldsteden: Amsterdam, Shanghai en Berlin. De kunst op de kroonkurken zijn ontworpen door kunstenaar Bram Reijnders. Het etiket is als het ware in het flesje geprint, heel chic. Elk drankje bevat zo rond de vier gram suiker per 100 ml, dat is minder dan de meeste frisdranken. Ze bestaan uit fruit en kruiden en ze bruisen. Alle drie de dranken zijn veganistisch, op de website staat dat ze biologisch zijn maar er staat geen keurmerk op de flesjes.

Mijn proefnotities:

URB Amsterdam

Dit drankje is lichtgeel van kleur. Het smaakt naar citrus en jeneverbes, (een beetje het het gin-tonic idee). Verfrissend.

URB Shanghai

Dit is mijn persoonlijke favoriet. Dit drankje is lichtroze, denk aan de kleur van rosé. Het smaak naar passievrucht, doet door het bittertje een beetje aan grapefruit denken en ergens in de verte qua afdronk ook wel een beetje aan radler, al vind ik dit persoonlijk lekkerder dan radler.

URB Berlin

Dit is de donkerrode drank met druivenschillen en wort (een suikerrijke tussenproduct uit het biermaakproces). Het smaakt wel naar druivensap, maar dan een stuk minderzoet en met een licht bittertje.

 

Een lekker bittertje

Iedere URB heeft een bittertje, ik denk niet dat kinderen dit lekker vinden. Bitter is iets wat je moet leren waarderen, kinderen houden er niet van. Net zoals met alle alcoholvrije opties wordt er altijd benadrukt dat je het wel kunt mixen met alcohol als dat is wat je wil. Ik vind het moeilijk om URB te vergelijken, maar ik denk dat je moet denken aan het bittertje van een San bitter limonade en het verfrissende van een goede ijsthee gecombineerd. Het doet me in de verte ook aan Amé denken.

Ik kan niet wachten tot ik weer een drankje op een terras mag doen maar voor nu moeten we het even thuis doen. Verkoopadressen (ook online) en meer informatie over URB vind je uiteraard op hun website.

Posted by on 29 december, 2021

6 Comments

 • Leentje Ameye

  18 april, 2022

  Beste, kunt u mij zeggen waar ik dit kan bestellen, op hun webshop staat vermeld dat ze niet leveren aan Belgie;
  Alvast bedankt voor uw antwoord,
  Mvg Leentje amey

  • Laurie

   21 april, 2022

   Op de website van URB staan als het goed is verkoopadressen vermeld. Als blogger recenseer ik producten, ik heb geen inzicht in wat waar word verkocht. Misschien kan je hen zelf mailen?

   • URB Luxury Drinks

    25 juli, 2022

    Goedemorgen, als u een mailtje stuurt naar ons zullen we een overzicht doe toekomen waar we zoal verkrijgbaar zijn! mvg, URB

 • Ayse Palit

  20 juni, 2023

  Ik kan deze dranken niet meer geleverd krijgen in belgie. Kunnen we deze bestellen bij jullie? Of adresjes waar we die kunnen kopen en afhalen?
  Mvg

 • Ayse Palit

  20 juni, 2023

  Ik kan deze dranken niet meer geleverd krijgen in belgie. Kunnen we deze bestellen bij jullie? Of adresjes waar we die kunnen kopen of afhalen?
  Mvg

  • Laurie

   21 juni, 2023

   Je kunt bij mij niets bestellen. Lauriekoek is een blog, mijn blog, het is geen winkel want ik verkoop niets. Ik heb over dit merk geblogd en heb verder niets te maken met de verkoop en distributie. Als je daarover iets wil weten raad ik je aan contact op te nemen met het bedtijf zelf.

LEAVE A COMMENT