Nona alcoholvrije spritz

Nona Spritz @ Lauriekoek.nl
Kennen jullie Nona june nog? Dat is een alcoholvrije gin en nu is er ook Nona spritz voor een non-alcoholische variant van de befaamde Aperol spritz. Ik was heel benieuwd en probeerde hem voor je uit.

Intens oranje

Nu we weer gedwongen de avonden thuis zitten zorg ik altijd dat ik zelf wat leuke drankjes in huis heb. Voor mij is dat in de regel sowieso alcoholvrij. Dat is bepaald geen straf want er komen steeds meer opties bij. Toevallig is de spritz een van mijn favoriete cocktails. De intense oranje kleur, de associatie met zon en terras. In deze donkere saaie periode kan ik daar wel iets van gebruiken.
Nona Spritz @ Lauriekoek.nl

Met de oranje kleur zit het bij Nona spritz goed, dat zie je met een blik op de fles. Bij het opentrekken van de fles ruik ik al meteen iets bekends. Ik mix de cocktail met tonic, snijd een partje van een sinaasappel en vul het glas met ijs. Mijn persoonlijke touch is dat ik er als ik hem zelf maak er altijd nog sap van een halve (of soms hele) sinaasappel bij doe, voor wat extra sinaasappel. Je kunt trouwens niet alleen een spritz maken met Nona spritz, maar ook een spritz & sour met oranje bloesem water en aquafaba en citroensap. Of een strawberry smash met aardbei. Het puur drinken zou ik niet doen, maar volgens mij is dat met Aperol ook niet de bedoeling.Nona Spritz @ Lauriekoek.nl

Spritz 0.0

Het belangrijkste is de smaak, die vind ik goed. Natuurlijk proef je dat er geen alcohol in zit, maar of je dat echt mist is een ander verhaal. Dit is in ieder geval niet iets wat je aan een kind voor zou zetten.  Dat is wat ik zoek als ik een alcoholvrije cocktail bestel, want ik ben een volwassene. Er zit een bittertje bij waar ik erg van houd. Het doet mij ergens ook wel aan het Italiaanse drankje san bitter denken maar dan heb ik bij de alcoholhoudende versie van de spritz ook. Wat dat betreft is hij ook daarin hetzelfde.Nona Spritz @ Lauriekoek.nl

Al met al ben ik blij met deze extra keuze. Hij geeft extra kleur aan deze komende feestdagen in huize Lauriekoek. Er zijn nu verschillende merken alcoholvrije gin om uit te kiezen en deze spritz is echt iets nieuws. Ik heb gezien dat er ook al whisky en bourbon zonder alcohol op de markt is (nog niet geproefd maar dat gaat vast nog komen). Ik ben heel benieuwd hoe deze tak van dranken zich de komende tijd gaat ontwikkelen. Ik houd het uiteraard in de gaten ook volgend jaar. Proost!

Je vindt Nona June en Nona spritz in de webshop van de website van Nona en bij de betere (alcoholvrije) drankenhandel.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 11 december, 2021

LEAVE A COMMENT