Sparkling Tea BLÅ

Copenhagen Sparkling Tea Blå @ Lauriekoek.nlAlcoholvrije dranken beginnen volwassen te worden. Er wordt niet meer gegniffeld als je er om vraagt, ze staan steeds vaker al duidelijk aangegeven op de kaart. Zelf werd ik heel enthousiast toen ik Sparkling tea van The Copenhagen Sparkling Tea Company ontdekte.

Geen Kinderchampagne

De fles ziet er volwassen uit en heeft een kurk, dit is geenszins te verwarren met kinderchampagne. In de fles zitten 13 verschillende soorten thee zwarte, groene en kruidenthee, druivensap en een beetje citroensap. That’s it. Elke thee wordt apart gezet met verschillende temperaturen en ze trekken allemaal een specifieke tijd in heet en ook in koud water. Alles om de juiste sparkling tea te creëren. Hierna wordt er het druivensap en citroensap aan toegevoegd en liggen ze nog een paar maanden op de plank om goed te mengen. De ingrediënten zijn biologisch en fles draagt het Europese biolabel.Copenhagen Sparkling Tea Blå @ Lauriekoek.nl

Er zijn drie verschillende varianten Sparkling tea. Dit is heb de Blå, of de blauwe variant. De andere  varianten heb ik ook geproefd en vond ik ook lekker. Alle drie de dranken hebben echt hun eigen smaak en een eigen alcoholpercentage. Blå bevat helemaal geen alcohol en is dus als enige uit deze serie alcoholvrij. De andere (rode en groente) zijn  “laag in alcohol”.  Goed om te weten lijkt mij als je om een bepaalde reden liever geen alcohol drinkt.Copenhagen Sparkling Tea Blå @ Lauriekoek.nl

Plop!

Goed, tijd dus om te proeven, met een feestelijke plop opent de fles. De drank bevat prik dus dat wil wel. Als je de sparkling tea ruikt, ruikt het zoet, fruitig en fris. De smaak is wat zoet, zeker als je een traditionele zoete wijn verwacht, wat het niet is. De nasmaak duurt vrij lang en heeft een vleugje gist. Het is dus niet iets wat je aan je kinderen moet geven. Je moet het wel behandelen als wijn. Volgens de website van sparkling tea past het bij voorgerechten, lichte hoofdgerechten en desserts, waar ik het mee eens ben.Copenhagen Sparkling Tea Blå @ Lauriekoek.nl

Ingrediëntendeclaratie

Sparking tea heeft in tegenstelling tot veel soorten wijn een etiket waar de voedingswaarden en ingrediënten op staan. Volgens mij is er in de wijnwereld nog steeds een discussie gaande over of dat etiket nou moet of niet. Waarop ik me dan altijd afvraag wat heb je verbergen? Het is eigenlijk verplicht dat alle voedingsmiddelen de ingrediënten afdrukken ik zie niet in waarom wijn de uitzondering zou moeten zijn. Ik vind het dan ook cool om gewoon een fles te zien waar alles gewoon op staat. Dat is wel zo transparant.

Bij veel alcoholvrije dranken die ik in het verleden in een champagneglas kreeg aangereikt kreeg ik toch altijd een beetje het gevoel dat het glas niet bij de drank paste. Of andersom. Ik heb altijd het gevoel gehad dat het beter kon en met Blå van Sparkling tea heb ik het gevoel dat het goed gelukt is. Sparling tea wordt geschonken bij verschillende high end restaurants en verkocht bij delicatessen zaken en slijterijen. De adressen vind je op de website van Sparkling tea.

Posted by on 7 juni, 2019

2 Comments

 • Franck Rodenburg

  27 augustus, 2021

  Goedendag, graag de bruto prijzen van uw product wegens de gedachte om een kerstsurprise samen te stellen.
  Met vriendelijke groet,
  Franck Rodenburg.

  • Laurie

   27 augustus, 2021

   Ik zou in dat geval contact opnemen met het bedrijf achter dit product. Ik herhaal hier de Lauriekoek FAQ: Ik ben geen bedrijf, geen winkel, ik verkoop niets, ik recenseer alleen maar.

LEAVE A COMMENT