Nonsuch shrubs

Nonsuch Shrubs @ Lauriekoek.nlDit zijn Nonsuch Shrubs. De makers omschrijven het als een modern-day elixir. Wat een prachtig woord trouwens, Elixer. Meteen doemen er beelden in mijn hoofd op van tovenaars en grote gietijzeren ketels. Toch zijn Nonsuch Shrubs geen toverdranken of gezondheidsbrouwsels. Het zijn eigenlijk een soort van alcoholvrije cocktails. Ik probeerde ze uit.

De drankjes zitten in een flesje, je hoeft er geen water meer aan toe te voegen, het zijn kant-en-klare drankjes. Dat vond ik in eerste instantie even verwarrend, want ik ken het woord shrub alleen maar van limonade en die moet je altijd aanlengen. Alle drankjes zijn op basis van kruiden, fruit en azijn. Er is geen suiker aan toegevoegd, de zoetheid en de suikers komen alleen van het toegevoegde fruit.

Azijn

Azijn? Hoor ik je nu misschien denken. Het was al even hip om azijn te drinken tijdens de hoogtijdagen van clean eating. Het is onder een kleine kring ook wel bon ton om verjus aan te lengen als een soort limonade als een niet zoet drankje. Er zijn ook bij sommige juice winkels fire cider shots te krijgen. Je kunt het ook verwerken in cocktails voor een interessante zoet-zuurbalans. Zuur kan in de keuken iets zoets nog zoeter laten lijken, of nog meer “zing” geven.Nonsuch Shrubs @ Lauriekoek.nl

Er bestaan 4 varianten van de Nonsuch Shrubs en ik probeerde er 3 van.

Peach and Basil

Deze shrub heeft echt een basilicumsmaak, goed gelukt! Meestal proef ik basilicum in dranken waar het aan toe is gevoegd niet zo goed. Er zit een zoetheid aan van de appel en de perzik en de nasmaak blijft best lang hangen.

Blood orange & Bitter lemon

Dit vind ik niet echt bitter. Hij smaakt vooral naar een pietsje zure sinaasappel, wat ik wel lekker vind. De beloofde oranjebloesem vind ik ook wel erg subtiel, had van mij veel sterker gemogen, want ik vind dat een lekkere smaak.

Blackcurrant & Juniper

De enige Nonsuch shrubs waar ik echt de azijn heel duidelijk in terug proefde was de blackcurrant juniper shrub. Door blackcurrant smaakt het ook wel een beetje naar diksap, maar dat vond ik niet onaangenaam. De azijn gaf hier de juiste kick waardoor het toch aanmoedigt om nog een slok te nemen om na te gaan wat ik je ook alweer proeft.Nonsuch Shrubs @ Lauriekoek.nl

Deze dranken zijn niet zozeer bedoeld voor kinderen maar meer voor volwassenen die een alcoholvrije cocktail willen uitproberen. Al kan ik mij best voorstellen dat er kinderen zijn die ze lekker vinden smaken. Er zijn tenslotte ook kinderen die dol zijn om dranken als kombucha. Ik vind het een leuk alternatief met interessante smaakjes.

Je vindt Nonsuch shrubs bij Marqt. Meer informatie vind je op hun website.

 

 

 

Posted by on 27 oktober, 2019

LEAVE A COMMENT