The Primal Pantry Repen

IMG_8172[1]
Ik blijf maar repen uittesten hè? Maar dat maakt niet uit want ik ben graag proefkonijn. Dit keer repen van The Primal Pantry. De repen zijn paleo en ik denk niet dat ik sinds de paleowraps niet echt iets meer heb gerecenseerd wat heel erg paleoproof was. Dat is ook verder niet echt een probleem want ik eet verder niet echt paleo.

Weinig ingrediënten en gezoet met dadels

Goed, de reep bestaat uit 5 ingrediënten, glutenvrij want binnen het paleodieet spelen granen geen rol. De repen zijn gezoet met dadels die samen met gehakte noten als het ware de reep vormen. Persoonlijk houd ik wel van zulke repen want ze zijn voedzaam. Als ik echt een hongerklop is die na een zo’n reep wel over. De reep is bedacht door een diëtist die de overstap maakte naar een carrière als naturopaat. Ze vond dat er in de winkels qua snacks niets verkrijgbaar was voor haar cliënten dat aan haar strenge standaarden voldeed, zo kwam ze op het idee om zelf repen te bedenken. Haar cliënten dienden als klankbord, ze vond ze repen uit die iedereen bevielen.

IMG_8174[1]

Een oermannetje op een plastic verpakking

De tekeningen op de verpakking vind in ieder geval ik erg grappig, die soort grotbewoner doedels maar dan wel op een plastic verpakking die zo modern is als het maar kan.

Dit is de reep met hazelnoot en chocolade. Een lekkere reep, niet te droog en goed van structuur. Qua smaak is het chocolade en noten, niets meer niets minder, nou ja behalve een vleugje vanille dan. Er zijn meer repen zoals deze zoals bijvoorbeeld Raw Bite, of Larabars of Nakd repen. Ze verschillen onderling een beetje maar grofweg zijn ze allemaal min of meer hetzelfde. Als je die lekker vindt, vind je deze ook lekker.IMG_8178[1]

Er is ook een proteïne variant

In het buitenland is er ook al een proteïnevariant van The Primal Pantry verkrijgbaar die ongeveer 12 gram eiwit per reep bevat. Dat lijkt mij ook wel wat, vooral voor na het sporten, want ik heb gemerkt dat als ik na het sporten iets met wat meer eiwit eet, de honger die ik daarna soms heb sneller over is. Voor de in Nederland verkrijgbare repen moet je op jacht naar reformwinkels, sommige sportscholen en koffietenten. Maar je kunt ze natuurlijk ook online kopen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 3 maart, 2017

LEAVE A COMMENT