Chimpanzee

IMG_6336[1]
Laatst belandde ik bij de Bever, je weet wel de winkel waar je nu geen “zwerfsport” meer achteraan mag zeggen. Het viel mij op dat ze de in de laatste jaren veel nieuwe producten hebben gekregen. Niet alleen qua outdoorkleding is er veel veranderd, ook op het gebied van vboeding heeft men tegenwoordig veel meer te bieden. Deze repen van Chimpanzee trokken meteen mijn aandacht, omdat ik het biologisch keurmerk erop zag zitten. Tijd om ze aan mijn superkritische panel (bestaande uit mijzelf en klussers) voor te leggen.

Chimpanzee is een Tsjechisch merk waarvan alle producten vegetarisch en glutenvrij zijn. De meesten zijn ook veganistisch en biologisch en in ieder geval altijd natuurlijk. . In deze blogpost heb ik het alleen over de repen, maar Chimpanzee heeft ook dranken heeft met proteïne en met elektrolyten in een handig meeneemzakje. De repen en dranken die zijn  gericht op actieve mensen.

De energierepen zijn gezoet met rijststroop en met ruwe rietsuiker. De bedoeling van reep is het geven van een combinatie van directe en langzaam vrijkomende energie. Ze bevatten allemaal een portie proteïne en vezels. Mijn ervaring is dat als je er eentje ophebt, je er weer een tijdje tegenaan kunt, want ze vullen enorm goed en zijn daarnaast ook goed van smaak. Mijn favoriet is cashew caramel en bijzonder vind ik de variant met bietjes en wortel. De repen zijn crunchy en een beetje koekachtig. Niemand vindt dat vies, in tegendeel. Oh en voor de mensen die bang zijn dat ik alleen nog maar op repen en snacks leef sinds de verhuizing, of in het leven in het algemeen: Wees gerust. Ik eet ook nog andere dingen. Een gebalanceerd dieet en af en toe een reep. Zo rol ik.

De Chimpanzee repen zijn goedgekeurd door mij, dat betekent dat ik er zeker altijd een bij mij draag in mijn tas. Voor honger en lekkere trek. Voor een reep van 55 gram betaal je ongeveer 2 Euro en voor een zakje isotone sportdrank van dit merk €

1,50. Voor meer informatie en om te bekijken welke repen veganistisch zijn kun je terecht op de website van Chimpanzee Bar.

Posted by on 13 oktober, 2015

LEAVE A COMMENT