Koffie ende Koeck

Koffie ende KoeckTot mijn vreugde mag ik weer een blogpost wijden aan een nieuwe eetgelegenheid in Amsterdam, namelijk Koffie ende Koeck. Dit prettige plekje vind je precies tegenover de Westergasfabriek. Bij Koffie ende Koeck kun je terecht voor ontbijt en lunch en al het eten wordt zo veel mogelijk door zelf gemaakt door Maartje, de eigenaresse. Misschien denk je “hé, de naam Maartje komt me bekend voor?” Dat kan kloppen, want eerder verscheen op Lauriekoek deze blogpost over haar.

Heel veel veganistische keuze bij Koffie ende Koeck

Alles bij Koffie ende Koeck is 100% plantaardig (dus volledig veganistisch) en zoveel mogelijk biologisch. Op de kaart staan allerlei opties. Drinken natuurlijk, zowel warm als koud en diverse hartige en zoete dingen zoals taartjes, broodjes en salades. Het desembrood is brood van Menno en de koffie die er wordt geschonken komt van Bocca (die doen aan direct trade, super eerlijk en goed). Bijzonder is te noemen dat je bij Maartje kunt kiezen uit sojamelk, speltmelk, amandelmelk en hazelnootmelk voor in de koffie.

Koffie Ende Koeck

Koffie ende Koeck

Koffie ende Koeck

Cappuccino met speltmelk

Ik ging voor een cappuccino met speltmelk, met daarbij een proeverij van diverse soorten taartjes, granola en twee hartige gerechtjes. Alles op de kaart klonk zo lekker dus op deze manier kon ik zoveel mogelijk proeven. De cappuccino was erg lekker, de speltmelk blijkt ook bijzonder geschikt te zijn voor latte art en erbij zat een koekje met lavendel.

Koffie ende Koeck

Taartjes hele lekkere taartjes

De taartjes uit de proeverij was een selectie van de taartjes die je er op dat moment kon krijgen, bestaande uit een brownie met walnoten, een raw taartje met kiwi en munt (vrij van toegevoegde suiker en gluten), een petitfour met rozenblaadjes, anijszaadjes en witte chocolade en een peren-kruimelcake met haver-amandelkruim. Alles was heerlijk, de perencake en de petitfour waren mijn favorieten, vooral de petitfour vond ik heel speciaal met combinatie van anijs en roos.

Koffie ende Koeck

Koffie ende Koeck

Koffie ende Koeck

Ook ontbijt en hartige gerechten bij Koffie ende Koeck

De granola was uiteraard ook home made en had getoaste kokos en fruit, het smaakte een beetje naar koekkruim, nom nom. Daarna kwamen de hartige gerechten: een glutenvrije quiche van polenta en een boterham met rooktofu en vegan mayonaise. Hierbij dronk ik de bijzondere (gefermenteerde) frisdrank van Fentimans, met rozensmaak. Ook beide hartige opties vielen bij mij in de smaak, de boterham was royaal belegd en de quiche was lekker hartig en vochtig.

Koffie ende Koeck

Koffie ende Koeck

Koffie ende Koeck

Het is duidelijk dat alles met passie en aandacht bereid wordt. Alle details kloppen de zaak is vrolijk gekleurd maar modern ingericht met een vintage touch. De kleding van Maartje en haar personeel is biokatoen. Over alles is nagedacht. In de toekomst ga ik er zeker vaker langs! Een aanrader. 🙂

Koffie ende Koeck

Koffie ende Koeck

Koffie ende Koeck

Koffie ende Koeck

Koffie ende Koeck

Koffie ende Koeck

Voor meer informatie en openingstijden verwijs ik jullie door naar de Facebook pagina van Koffie ende Koeck

Posted by on 26 maart, 2014

LEAVE A COMMENT