The Dutch Weedburger Joint

dutchweedburgerjoint03Na het heerlijke ijs van Van Leeuwen had ik afgelopen vrijdag nog een belangrijk adres op mijn lijstje staan: The Dutch Weedburger Joint! De Dutch Weedburger zelf kende ik natuurlijk al en werd en wordt al enige tijd verkocht bij verschillende restaurants en op festivals. Als vegetarische burger vind ik het sowieso een aanrader. Nu is er een heel restaurant omheen gebouwd, met een menukaart die aansluit op het burgerconcept. Hier kun je naast de befaamde burger en patat dus allerlei andere zeewiergerelateerde snacks krijgen. Alles is uiteraard volledig plantaardig.dutchweedburgerjoint01Ze zijn nog maar net open en het personeel is nog wat onwennig, maar het ziet er allemaal strak en gelikt uit. De inrichting met veel hout en hier en daar een knipoog naar zee in de vorm van een drietand aan de muur en een touw rond het plafond is subtiel en past goed bij het zeewierthema.dutchweedburgerjoint05  dutchweedburgerjoint04dutchweedburgerjoint07dutchweedburgerjoint09dutchweedburgerjoint06

Zeewier: het magische ingrediënt

De Dutch Weedburger is hier verkrijgbaar als enkele burger, maar ook als extra grote variant en met enkele extra’s als miso of kimchi. Ook kun je kiezen voor bijvoorbeeld een Dutch weed dog, seawharma en wish & chips of ‘sweeds’ (zoetigheden) en mylkshakes. Qua drankjes is er ook genoeg te kiezen, ook als je geen alcohol drinkt. Wat ik persoonlijk heel fijn vind. Er is onder andere kokoswater te krijgen van mijn favoriete merk.dutchweedburgerjoint08dutchweedburgerjoint13
Zelf ging ik voor de Dutch Weedburger met kimchi en miso en mijn tafelgenoot koos de weed dog en uiteraard gaan die dingen niet zonder een grote portie patat met (veganistische) mayonaise. De patat komt trouwens van Friethoes en van mijn favoriete adresjes en vaste prik als ik Haarlem te vinden ben. Na even te hebben gewacht kwam de bestelling op tafel en die stelde niet teleur.
dutchweedburgerjoint10

Alles klopt

Niet alleen de inrichting klopt, ook het eetgerei en de bakjes waarin alles wordt opgediend. Het eerste wat ik over het eten wil zeggen is dat dit de eerste keer in tijden is dat ik voldoende saus bij mijn patat had. Meestal krijg ik veel te weinig en moet ik bij bestellen. Maar dit klopt dus gewoon: een grote patat = veel saus. Mijn burger was zoals vanouds: lekker. De kimchi en de miso geven er een tweedubbele kick aan en dat kan hij goed hebben. Volgens mij was mijn tafelgenoot ook blij met zijn dog. Deze is op basis van seitan met onder andere een milde zeewierachtige mosterd. dutchweedburgerjoint11
De playlist was trouwens ook opvallend goed, ik geloof dat ik een soortgelijk kanaal heb op mijn tv en daar heet het retro lounge. Het zijn liedjes waar je vrolijk van wordt en die je goed mee kan neuriën. Ideaal voor tijdens het (wachten op) eten.

Zoetigheden van Koffie ende Koeck

Na de burger en de patat te hebben weggewerkt, had ik natuurlijk graag een toetje genomen, maar daar had ik na al het eten (en het ijs eerder op de middag) echt geen plek meer voor.  De befaamde galaxy doughnuts met een prachtig bijna melkwegachtig patroon waren al op en die wil ik ook graag proberen. Net als de mylkshakes en de koffie met bonsoy sojamelk. Kortom genoeg reden om nog een keer terug te gaan. Ik nam wel een kaneel doughnut mee voor thuis. Alle zoetigheden bij deze de Dutch Weedburger Joint worden overigens gemaakt door Maartje van Koffie ende Koeck.dutchweedburgerjoint12
Kortom: Super leuk dat The Dutch Weedburger nu zijn eigen stek heeft. Eentje waar hij altijd op het menu zal blijven staan, maar waar je ook kunt genieten van andere plantaardige heerlijkheden die binnen ditzelfde concept vallen en van eenzelfde goede kwaliteit zijn. Hoera voor zeewier.

dutchweedburgerjoint02Je vind The Dutch Weedburger Joint  aan de Nicolaas Beetsstraat 47 in Amsterdam. Ze zijn open van woensdag tot en met zondag. Kijk voor meer informatie op hun website.

Posted by on 2 juli, 2017

LEAVE A COMMENT