Van Leeuwen vegan ijs bij Juice Brothers

vanleeuwen01Eergisteren was ik in het altijd mooie Amsterdam voor een feestje. Tot die tijd had ik een klein lijstje in mijn hoofd van plekken waar ik graag langs wilde nu ik weer in Amsterdam was, zoals de nieuwste vestiging van Juice Brothers, omdat zij het ijs van Van Leeuwenverkopen. Ik had via Facebook een paar ijsjes van van Leeuwen langs zien komen en dat is heerlijk uitziend veganistisch ijs, dus dat moest ik proberen! En zo geschiedde. O, en om alvast te spoileren: jongens wat lekker!


Na enige verwarring over wat nou het Haarlemmerplein was hadden de nieuwste locatie van de Juice Brothers vrij snel gevonden. Buiten zaten een vader en een kindje samen ijs te eten, dat betekende dat er ijs in de buurt was. Eenmaal binnen springt de ik een ijsvitrine direct in ’t oog. Er is een ruime keuze aan ijs in zo ongeveer alle kleuren, inclusief blauw (spirulina) ijs. Ik mocht ook meteen alles proeven. Whaa!vanleeuwen04

vanleeuwen05vanleeuwen08

Alles is vegan

Voor de zekerheid en ook voor de volledigheid, heb ik natuurlijk nog een keer extra geïnformeerd of alles vegan is en dat is dus echt zo. Ook de ijshoorntjes en zelfs het honeycombijs, waarvan mensen waarschijnlijk bozig zouden denken dat het met honing is gemaakt, bevat dus geen druppeltje honing. Je kunt dus met een gerust hart alles kiezen.

vanleeuwen06
Cashew, kokos en cacaoboter zorgen voor romig ijs

Het ijs wordt onder andere gemaakt met cashewmelk, kokosmelk, kokosolie en cacaoboter en gezoet met rietsuiker. Het is echt romig ijs, dus geen sorbetijs. Er zaten enkele smaken tusen die ik niet kende zoals spirulina, wat vooral naar kokos smaakt en prachtig blauw is, maar ook geelwortelijs en een variant met zwarte sesam.  Zelf ging ik voor koffie en chocolade met mint.

Lekker ijs

Zoals ik al een beetje had verklapt, is het ijsje samen te vatten in drie woorden: “Nom nom nom!” Hierbij verbleekt het soja-ijs wat ik vroeger vaak at tot een treurig geheel. De structuur van het ijs, het lekker stevige en knapperige hoorntje, alles klopte. De mensen achter de counter vertelde ook dat sommige mensen speciaal komen omdat het vegan is, maar ze krijgen ook al veel buurtbewoners over de vloer, omdat ze het ijs lekker vinden. En zo hoort het, dingen horen bovenal lekker te zijn. Veganistisch of niet.vanleeuwen02

Goed nieuws: ik kan steeds strenger zijn

Zelf merk ik dat ik steeds kan strenger kan zijn op de smaak van veganistisch voedsel omdat er steeds meer goede opties bijkomen. Waar je vroeger blij moest zijn dat je uberhaupt iets kreeg. Nu kun je uit allerlei dingen kiezen die iedereen, vegan of niet, graag eet. Ik wil niet de hebberig lijken maar meer zoals dit in de nabije toekomst zou me als blogger bijzonder blij maken!

Je kunt het ijs van van Leeuwen vooralsnog alleen krijgen bij de Juice Brothers vestiging aan het Haarlemmerplein. al zijn er plannen het ijs bij grote vraag misschien ook bij andere vestigingen te gaan verkopen. Voor een ijsje met twee royale bollen, zoals deze met een bolletje pistache- en een bolletje geelwortelijs betaal je € 3,50.vanleeuwen03

Je vindt het filiaal van Juice Brothers met Veganistische ijs van Leeuwen aan Haarlemmerplein 43. Voor meer informatie en openingstijden kun je terecht op hun website.

Posted by on 2 juli, 2017

LEAVE A COMMENT