TerraSana

TerraSanaVandaag ga ik wat dingen bespreken wat producten van het merk TerraSana (wat je bij de meeste natuurwinkels en reformhuizen wel kunt vinden). Ik heb een aantal volledig plantaardige producten voor jullie getest. Hieronder mijn bevindingen.

Tofukruiden

Laten we met mijn eerste ontdekking, tevens de allerleukste beginnen. Wist je dat er zoiets als tofukruiden bestaat? Ik niet, tot nu. Dit is Yoko’s kruidenmix van Sonnentor, een Oostenrijks biomerk. De meeste vegetariërs en veganisten die ik ken hebben shoarmakruiden en vleeskruiden in hun keukenkastje staan, maar geef toe, tofukruiden is als vegetariër zijnde toch veel leuker? De suggestie van de fabrikant is dat je de tofu laat marineren in een mengsel van kokosmelk, sojasaus, verse gember en sesamolie, tezamen met deze kruiden en een scheutje citroensap.TerraSana

Dit mengsel bestaat o.a uit koriander, geelwortel, citroengras, kummel en mosterdzaad. Voor tofu mèt smaak.

Fenegriek kiemzaad

Eveneens van Sonnetor: fenergiekzaden om te kiemen, ik ben geen kiemtalent maar ik houd wel van kiemen. Deze zouden licht pittig moeten smaken en ik ga ze dan ook zeker proberen te kiemen. Weet iemand nog een foolproof kiemmethode? Ik houd me aanbevolen!TerraSana

Noodles

De noedels zijn op basis van bruine rijst met wakame (zeewier) en boekweit met zoete aardappel en ze zijn allebei glutenvrij. Ze zijn samengebonden in kleine handige bosjes (1-persoons porties) met een soort strikje wat makkelijk los te halen is als je ze gaat koken. De zoete aardappel en de wakame geven een speciale touch.
TerraSana

TerraSana

Drop

Verder verkoopt TerraSana ook verschillende soorten drop. Bijvoorbeeld droppastilles mint en een dropslang. Deze zijn allebei voor zover ik kan beoordelen prima geschikt voor vegetariërs en veganisten: geen gelatine (gemaakt van dierenbotten) geen luizen en geen bijenwas. Ze scoorden dan ook hoog op de productranking van de vegetariërsbond. En ze zijn trouwens allebei verslavend lekker.
TerraSana

TerraSana

Seitan

Seitan is iets wat niet iedereen kent, maar het bestaat al sinds de 7e eeuw na Christus. Het is eiwitrijk product op basis van  tarwegluten (en vanzelfsprekend dus niet glutenvrij) Het is wel een lichtverteerbaar eiwitcomponent voor de maaltijd. Het heeft veer meer een bite dan bijvoorbeeld tofu. Zelf maken is ook zeer goed mogelijk, het internet staat vol met recepten en how-to’s, maar voor de gemakzuchtigere mens is deze seitan in pot een prima optie. Het smaakt lekker, het is chewy en lekker hartig door de tamari waarin het gekookt is. Mocht je nog nooit seitan hebben geprobeerd: probeer het eens!

TerraSana

En dan heeft TerraSana ook een compleet plantaardige pesto vegetale, de naam zegt het al. Handig om in huis te hebben voor een snelle pasta pesto, als je moe bent en niet te veel aandacht aan het avondeten wil besteden. De smaak is prima, ik heb vaak plantaardige pesto gebruikt in gerechten als ik gasten had die de variant met kaas gewend waren. Nooit klachten gehad.

Voor meer producten en product informatie kun je uiteraard terrecht op de website van TerraSana en op hun Facebookpagina.

Posted by on 10 oktober, 2013

LEAVE A COMMENT