Vegan Chocolate Store

Als vega is het net iets moeilijker om aan snoep te komen. Menig winegum of dropje bevat nog altijd gelatine, een bindmiddel gemaakt van botten. Gelukkig is daar internet met een volledig veganistische snoepwinkel: Vegan Mission’s Vegan Chocolate Store. Het hele assortiment is geschikt voor veganisten en bevat daarom geen ei, melk, gelatine, bijenwas of karmijn (E120, een geplet insect). De opties die gluten-, noten- of suikervrij zijn worden ook goed aangegeven. Heel handig winkelen zo.

Ik teste: Plamil Gember Chocolade, Seitenbacher Frucht Gummis Kirsch Delfine, Lubs Aronia Fruitbar, Sweet William Sweet as Rice Crackle en Panda Natural Blueberry Liquorice.

Plamil Gember Chocola
Vegan keurmerk, vegetariërsbond keurmerk, notenvrij, biologisch

Gember is een van mijn favoriete smaakmakers. Gember gaat heel goed samen met donkere chocola. Deze chocola is zeer gemberig, zeker niet geschikt voor de gemberhater, des temeer voor de gember liefhebber. Het zou geraspt goed kunnen werken als de topping voor een dessert. Plamil biedt veel producten aan die ergens “vrij van” zijn, misschien ken je ze wel van de ei-vrije mayonaise. Vegan Chocolate Store heeft ook de zuivelvrije chocolade spread van dit merk in het assortiment.

 

Seitenbacher Frucht Gummis Kirsch Delfine
Vegan, gezoet met appelsap

Ik verwachtte iets in de vorm van kersjes (zoals de overbekende kersensnoepjes), maar in het zakje zaten kleine snoepjes in de vorm van dolfijntjes. Ze smaken vooral naar appel, door het zoetmiddel wat je heel goed proeft. Dat is helemaal niet erg want ze zijn heel lekker.

Lubs Aronia Fruitbar
Glutenvrij, vegan, gezoet met fruit en fruitsap, biologisch


Een lekker zoet-zuur geheel. De reep heeft ook nog een beetje een fruitstructuur. Aronia word ook wel appelbes genoemd en het heeft ook wel in de verte iets weg van appel. Een lekkere snack.

 

Sweet William Sweet as Rice Crackle
Suikervrij, notenvrij

Persoonlijk ben ik geen (geraffineerde) suikermijder, maar ik was toch nieuwsgierig naar de smaak. Deze reep is gezoet met maltitol, geen omstreden zoetmiddel, maar het heeft wel een bijwerking: als je er teveel van eet werkt het laxerend. De chocola smaakte zoals ieder ander, je kunt hem rustig uitdelen zonder dat iemand iets wat suikervrij is vermoedt, de rice crispies passen er heel goed bij.

 

 

Panda Natural Blueberry Liquorice
Vegan

Panda drop is heel erg lekkere drop, echte “dooreet drop”. Deze is door de blauwe bessensmaak lekker fruitig. Het is een zachte drop met een natuurlijke, licht paarse kleur, zoet maar niet te zoet.

 

 

Nieuwsgierig geworden? Kijk op http://www.veganchocolatestore.nl

Posted by on 12 juli, 2013

LEAVE A COMMENT