Recept: Quinoa-pindakaasballetjes met Chocolade

Quinoa-pindakaasballetjesGraag wil ik wederom een recept op basis van gepofte quinoa met jullie delen. Dit is variatie op mijn quinoa bites. Het is nog steeds zeer simpel zelf te maken, dus geen ingewikkelde dingen.

De gepofte quinoa die je voor dit recept nodig hebt, vind je bij Marqt, de Tuinen en betere natuurwinkels. Ook kun je de gepofte quinoa bestellen in de webshop van NatureCrops. Een ander belangrijk ingrediënt is (je raadt het al) pindakaas. Het lekkerst is crunchy pindakaas met stukjes pinda er in. Kies ook voor een pindakaas waar geen suiker of extra plantaardig vet aan is toegevoegd. Ik gebruikte pindakaas van het merk Meridian. Die is erg lekker, vrij van palmolie en de rode vliesjes van de pinda’s zijn erin verwerkt, wat extra gezond schijnt te zijn.
pindakaasgepofte quinoa

Wat heb je nodig?

  • 1 cup gepofte quinoa
  • ½ cup pindakaas
  • 2 tot 4 eetlepels zoetmiddel (dat mag van alles zijn: ahornsiroop, agavesiroop of honing, wat je lekker vindt)
  • 100 gram pure chocolade (met minstens 70% cacao)
  • 1 theelepel vanille-extract

Meng de quinoa met de pindakaas, vanille en het zoetmiddel tot een massa waarin alles ongeveer gelijk is verdeeld. Zet dit minstens 15 minuten in de koelkast om op te stijven. Dit is belangrijk, anders is het mengsel echt te plakkerig om er balletjes van te rollen. Haal het uit de koelkast en rol er balletjes van en zet ze weer terug in de koelkast voor nog 15 minuten. Mocht het intussen te hard zijn geworden om er balletjes van te rollen, dan zou je het mengsel lichtjes (au bain-marie) kunnen verwarmen.

Smelt de chocolade au bain-marie. Prik de balletjes een voor een op een vork en haal ze door de chocolade tot ze helemaal bedekt zijn en leg ze daarna op een vel bakpapier om af te koelen. Wacht vervolgens een paar uur zodat de chocolade af kan koelen en hard kan worden en klaar zijn je balletjes! Als je ze niet allemaal gelijk opeet, bewaar ze dan op een koele plek.

Mocht je niet zo dol zijn op pindakaas, dan kun je de balletjes ook goed kan maken met een donkere chocoladepasta in plaats van pindakaas (bijvoorbeeld: Chocoreale of anders Plamil of Penotti op sojabasis, als je het veganistisch wil houden).

Posted by on 1 november, 2013

1 Comment

  • Martine

    14 november, 2013

    Origineel recept, nog nooit aan gedacht om Quinoa met chocolade te combineren.

LEAVE A COMMENT