Onoff Spices!

IMG_2665[1] Als vegetariër denk je over het algemeen prima te weten wat vegetarisch is en wat niet. De instinkers zijn vaak currypasta’,s bomboes en kruidenmixen die je bij de toko kunt kopen. De meeste daarvan bevatten trassi, een gefermenteerde vis- of garnalenpasta. Vaak zit er trouwens ook smaak versterker in iets wat ik ook liever vermijd.

Maar laatst ontdekte ik Onoff Spices! Ze zijn biologisch en veruit de meeste van hun kruidenmixen zijn vegetarisch. Ze bevatten geen smaakversterkers of andere e-nummers. Soms staat er op de verpakking dat je een scheutje vissaus toe moet voegen, maar ach sommige goede raad is er om in de wind te slaan denk ik dan maar. De mixen zijn ontwikkeld door iemand die heeft leren koken in Thailand. De kruidenmixen en ook de woksauzen worden ook gemaakt in Thailand, met de hand. Ik ben heel benieuwd hoe dat eruit ziet.

Een zakje is genoeg voor een curry voor twee personen. Het idee is dat je zelf nog een blik kokosmelk toevoegt, 500 gram groenten en vlees(vervangers). Of je voegt bouillon toe (voor bijvoorbeeld een tom yam). De woksaus is direct te gebruiken, tijdens het wokken van de groenten. Het is dus bijna net zo makkelijk te maken als een afhaalmaaltijd, alleen is de smaak echt een stuk beter.

Ik vind het prettig dat ik nu ook curry pasta’s kan vinden die niet alleen echt vegetarisch zijn, maar ook nog eens biologisch en vrij van smaakversterkers. Volgens mij zijn ze ook nog eens veganistisch want ik zie geen enkel dierlijk ingrediënten op de ingrediënten declaratie.

Je kunt de currypasta’s en de woksauzen vinden bij de betere natuurwinkel en de Ekoplaza en Marqt.

Posted by on 22 juni, 2014

LEAVE A COMMENT