Recept: Sushi van TerraSana Brown Rice & Wakame Noodles

Recept: Sushi van TerraSana Brown Rice & Wakame NoodlesMet noedels valt een hoop te doen. Vaak maakt men ze klaar als onderdeel van wok- en roerbakgerechten. Noedels met saus en groente, je kent het vast wel. Noedels zijn ook een goede basis voor sushi. Vooral de bruine rijst en wakame zijn een mooie aanvulling op de ziltige smaak van sushi, zeker wanneer deze veganistisch wordt gemaakt. Het is in elk geval weer eens wat anders dan plakkerige rijst.

Recept: Sushi van TerraSana Brown Rice & Wakame NoodlesIngrediënten voor de basis

Goed voor uiteindelijk 3 rollen, met ieder 8 stukjes

 • 2 porties noodles
 • 3 norivellen
 • 2 eetlepels rijstazijn
 • 1 eetlepel suiker
 • snufje zout
Noedels

Kook de noedels ongeveer 5 minuten, ze mogen nog best al dente zijn. Ondertussen los je in een schaaltje de suiker en zout op in rijstazijn. Giet de noedels af en spoel ze af met koud water. Droog ze daarna goed met wat keukenpapier. Haal de noedels door het rijstazijnmengsel en leg ze te drogen in een grote schaal. Probeer de noedels recht en strak naast elkaar in de schaal te leggen. Dit hoeft niet exact strak te zijn, maar hoe netter, hoe beter. Doe een theedoek over de schaal en zet de noedels weg tot je ze gaat gebruiken.

Vulling

Nu de vulling van de sushi. Je kunt een hele hoop verschillende soorten vulling toepassen. In ieder geval gaat er altijd een beetje wasabi in. Ook komkommer, avocado en paprika doet het altijd goed. Andere opties zijn o.a: wortel, ingelegde gember, bosui, geroosterde bietjes, zwart sesamzaad. Snijd de ingrediënten die je wil gebruiken in zo lang mogelijke reepjes van 3 tot 5 mm groot. Recept: Sushi van TerraSana Brown Rice & Wakame Noodles

Vullen maar

Om een norivel goed te vullen en op te rollen heb je een bamboe sushimatje nodig. Die is overal waar sushi-ingrediënten worden verkocht wel verkrijgbaar. Leg de noedels zo strak mogelijk naast elkaar op de norivel. Als het goed is steekt het aan beide zijkanten wat uit, dat is geen probleem. Houd bovenin ongeveer 2,5 cm ruimte over. Hierna is het opbouwen en afmaken van de sushi gelijk aan sushi met rijst, zoals je die misschien al eens een keer hebt gemaakt.

Leg de vulling in lengte van de noedels op het onderste derdedeel van het vel. Doe hier ook de wasabi bij, maar pas op, wasabi is scherp en al gauw te veel. Probeer je sushirol niet te vol te proppen, een ingrediënt of 4 per rol is al gauw genoeg.

Rollen maar

Pak de bamboe mat van onder en rol deze naar de bovenkant waar geen noedels liggen te rollen. Rol de sushi vervolgens zo strak mogelijk op. Snijd de rol doormidden met een scherm mes en deel de twee helften ieder in 4 nette stukken. Veeg je mes na iedere snede schoon.

Je kunt de rollen zo serveren (met een beetje sojasaus ernaast natuurlijk), maar je kunt ze ook versieren met o.a. Mayonaise (veganistisch als je dat graag wilt), sesamzaadjes, radijskiemen, avocado of mooie reepjes paprika. Leef je vooral uit, je eet sushi tenslotte grotendeels met de ogen.

Volg mij via Bloglovin.

Posted by on 23 januari, 2014

6 Comments

 • Petra

  23 januari, 2014

  Eigenlijk heb ik nog nooit geen sushi gemaakt, moet het toch eens gaan proberen…en heb nu direct een fijn receptje hiervoor…bedankt!

 • Claire

  25 januari, 2014

  Oh wat een leuk idee! Ik heb nog een ‘bosje’ noodles liggen dit ga ik ook proberen! 🙂 Dank voor de leuke tip!

 • Suzanne

  31 januari, 2014

  Wat een goed idee zeg. Heb toevallig laatst voor het eerst sushi gemaakt met rijst, maar heb nog noodles liggen. Goede tip!

 • Anne

  3 februari, 2014

  Dat ziet er superlekker uit! Ik heb ooit eens zelf sushi gemaakt, maar het duurde zo lang voordat de rijst goed was dat ik al snel mijn geduld verloor.. Deze versie ziet er sneller uit, binnenkort toch weer een poging wagen 🙂

 • Gooische Kookstudio

  29 mei, 2014

  Vandaag hebben wij dit recept gebruikt in onze sushi kookworkshop. Iedereen was er erg enthousiast over. Bedankt voor het delen!

  • Laurie

   30 mei, 2014

   Graag gedaan! Wat leuk om te horen dat jullie mijn recept hebben gebruikt en dat het goed is gelukt.

LEAVE A COMMENT