Food huggers hugger bag

Food huggers hugger bag @ Lauriekoek.nl Ik moet zeggen dat als er een ding is dat ik regelmatig gebruik in mijn keuken, naast de voor de hand liggende keukenspullen als snijplank en mes, zijn het wel food huggers. Als je dagelijks kookt is er altijd wel iets wat niet helemaal op komt en even afgedekt moet worden, of een potje waarop geen deksel past. Het is echt een simpele maar slimme vinding die een hoop plastic bespaart. Samen met de Bee’s wraps (die tegenwoordig trouwens ook vegan verkrijgbaar zijn) zijn ze een goed team.

Plastic besparen

Ook siliconen bewaarzakjes besparen een hoop plastic heb ik gemerkt. Ze zijn handig als je bijvoorbeeld zero waste gaat winkelen, omdat ze niet zwaar zijn en daarom handig zijn om mee te nemen. Er kan spul in met bijvoorbeeld rauw ei, wat in de Bee’s wraps niet kan,tvens kunnen de zakken ook heet worden afgewassen. Ik vind het ook handig dat als ik iets wil ontdooien ik de siliconen bewaarzakken gewoon in een bak kokend water kan gooien. Je kunt er zelfs een soort van sous-vide mee koken.Food huggers hugger bag @ Lauriekoek.nl

Blijft staan

De hugger bags hebben een ronde vulopening die heel makkelijk open blijft staan. De hugger bag zelf blijft ook gemakkelijk recht overeind staan, handig als je er wat in wil gooien. Je kunt er tevens makkelijk uit gieten. Ze zijn geschikt voor de vaatwasser, ze kunnen in de oven en de magnetron tot 200 graden. Ze zijn helemaal van (platinum) siliconen en bevatten dus geen latex en geen plastic dus geen bpa. De opening heeft een kleine uitsparing in de hoek om hem makkelijk te openen, als je hem dichtdrukt gaat hij niet zomaar weer open.Food huggers hugger bag @ Lauriekoek.nl

Food huggers hugger bag @ Lauriekoek.nl

Soorten en maten

Er zijn verschillende inhoudsmaten en verschillende kleuren. Deze voorbeelden hebben een inhoud van 400ml en 900ml. De inhoudsmaten staan op de zakken vermeld en ook handig: het tareergewicht, voor als je zero waste gaat winkelen en het gewicht van de zak van het totaal gewicht moet aftrekken om tot de juiste prijs te komen of gewoon als je wil weten hoeveel je in je zak hebt zitten, zonder dit er eerst uit te moeten halen.Food huggers hugger bag @ Lauriekoek.nl

Food huggers hugger bag @ Lauriekoek.nl

Niet alles kan in de hugger bag

Wat niet wordt aanbevolen is het transporteren van vloeistoffen in de hugger bag. Nou moet ik zeggen dat dat ook niet mijn eerste keuze zou zijn. Als ik iets van vloeistof moet vervoeren kies ik altijd voor een stevige fles of een bakje wat 100% sluit met van die clipjes. Ik zou hugger bags eerder gebruiken om iets droogs in te vervoeren van winkel naar voorraadpot bij mij thuis. Of iets in in te vriezen. Je kunt ze natuurlijk ook voor non food gebruiken: als toilettasje of tasje voor kleine spulletjes als je op vakantie gaat.

Is dit niet gewoon e stasher?

De vergelijking met de Stasher dringt zich op natuurlijk. Er zijn dingen gelijk: beiden zijn helemaal van siliconen gemaakt. De inhoudsmaten zijn iets anders, de stasher is iets anders van vorm, de opening is anders. Ik moet zeggen dat ik beiden prima vind werken. Ik heb geen duidelijk favoriet; beiden zie ik als aanwinst in mijn keuken. Natuurlijk zie ik ook wel eens andere merken bij bijvoorbeeld budgetwinkels, maar die maken op mij eigenlijk altijd een minder solide, minder duurzame indruk. Vooral de variant met een losse sluitclip lijkt mij niet handig. Als je die clips kwijtraakt zit je meteen met een nutteloos product, omdat die clips niet los verkrijgbaar zijn.Food huggers hugger bag @ Lauriekoek.nl

Je vindt de hugger bags in kookwinkels en groene webwinkels. Voor een volledige lijst van verkoopadressen kun je terecht op de website van Eco Warehouse.

Posted by on 16 juni, 2021

LEAVE A COMMENT