Pura drinkfles

Pura drinkfles @ Lauriekoek.nl Er is een nieuwe generatie drinkflessen opgestaan. Herbruikbare waterflessen in alle soorten en maten waren er al, maar de laatste trend is dat flessen nu ook vrij van plastic zijn, zoals de Pura drinkfles. Dat voelt ergens ook wel logisch, want als je de ene plastic fles afwijst om dat hij na eenmalig gebruik op de vuilnisbelt belandt, waarom zou je eigen herbruikbare fles dan van plastic moeten zijn?

Je hele leven lang een Pura drinkfles

We moeten van plastic af, dat idee land in de hoofden van steeds meer mensen. Zo ook in de hoofden van het drinkflessenmerk Pura. Zij ontwikkelde zelf een drinkfles nadat ze ontevreden waren met het aanbod voor hun kinderen. Een 100% plasticvrije drinkfles gemaakt van RVS en siliconen. Het idee is dat je je hele leven met een drinkfles kan doen. Alle doppen passen op alle flessen. Lekker eenvoudig. Dus je kunt beginnen met een speen en eindigen met een sportdop. Die zijn allemaal verkrijgbaar van dit merk.Pura drinkfles @ Lauriekoek.nl

Reserve onderdelen

Er zijn verschillende kleuren doppen en sleeves. Er zijn verschillen grootte flessen, er zijn verschillende doppen. Ook is er een thermosfles en een gewone fles. Doordat je van alles kunt combineren, kun je dus samenstellen wat jij prettig vindt. Zelf vind ik het altijd prettig en heel duurzaam als een merk losse deksels en doppen aanbiedt. Iedereen raakt wel eens wat kwijt, kinderen soms nog wat vaker. Het is dan zo suf om in een keer met een nutteloze drinkfles te zitten. Ik koop zelf vrijwel niet meer van merken die geen reserve onderdelen kunnen leveren. Zo flauw vind ik dat.

Makkelijk schoonmaken makkelijk drinken

Je kunt de volledige dop eraf schroeven en zo kun je de fles heel makkelijk van binnen schoonmaken. De Pura fles kan ook in de vaatwasser. De sportdop is lekdicht. Je kunt als je een volledig lekdicht wil hebben een siliconen disc kopen op het gat van de drinkfles helemaal te blokkeren. Zo kun je er eventueel ook snacks in vervoeren. Doordat de sportdop van siliconen is drinkt het heel prettig. Vooral als je iemand bent die de dop vaak tegen zijn tanden aan beukt zoals ik. Er zitten twee gaatjes in en de siliconen rand van de dop voorkomt dat je iets morst. De sleeve voorkomt dat de fles uit je hand slipt als hij glad is.Pura drinkfles @ Lauriekoek.nl

Plastic vrije drinkflessen, ik ben tevreden

Zelf ben ik erg tevreden met het gebruiksgemak van de Pura fles. Hij kan goed open om schoongemaakt te worden. Het siliconen is zacht zonder de nadelen van de weekmakers van plastic. De siliconen zijn net zo flexibel maar stinken niet naar plastic en zijn veel veiliger en gaan langer mee. De kleuren van de dop en sleeve zijn mooi fel en de sleeve met marmereffect vind ik er heel leuk uitzien. Zo lang je de Pura fles niet op z’n kop houdt, maar gewoon in het flessenvak van je tas duwt en rechtop houdt lekt hij niet. Op steeds meer plekken kun je water tappen, zelfs op NS stations komen tappunten. Het enige waar je aan moet denken is dat je je fles meeneemt. De rest gaat vanzelf.

 

Posted by on 28 februari, 2019

LEAVE A COMMENT