Soilmates avocado olie

Soilmates @ Lauriekoek.nl Soilmates maakt olie van avocado’s, je weet wel die groene vruchtgroente die er voor zorgt dat al die hipsters geen koophuis kunnen kopen. Deze olie wordt gemaakt van geredde avocado’s, deze olie behoudt tot hoge temperaturen zijn gezonde eigenschappen. 

Afgekeurde avocado’s

Soilmates maakt olie van tweede keuze avocado’s die worden in het land van herkomst vaak al afgekeurd, omdat ze een verkeerde vorm hebben, niet rijp zijn, of juist veel te rijp. 20% van de avocado’s wordt weggegooid. Dat is 2 miljoen kilo in Europa alleen al, een onvoorstelbare hoeveelheid. Ze persen de olie ter plekke uit de avocado’s om zo het verschepen efficiënt te maken. Natuurlijk worden er ook avocado’s verspild in Europa zelf, daar wil Soilmates ook wat mee in de toekomst.

Gezonde olie

Soilmates noemt zichzelf onbescheiden de gezondste olie ter wereld. Het bevat veel onverzadigde vetzuren, vitamine A, D, E. Olijfolie bevat ook zulke voedingsstoffen in net iets andere verhoudingen. De olie is geraffineerd. Volgend de website, omdat ze dan imperfecte avo’s kunnen gebruiken, daardoor kan hij ook tot 270 graden verhit worden. Daar moet je in een gemiddelde koekenpan wel je best voor doen. Je zou er ook mee kunnen bakken in de oven of mee kunnen frituren, als je dat zou willen.

Wat vind ik van Soilmates?

Natuurlijk heb ik de olie uitgeprobeerd. Normaal probeer ik uit duurzaamheidsoverwegingen koolzaadolie te gebruiken, alleen vindt mijn partner dat naar vis ruiken. Normaal rook ik dat niet, maar nu hij het eenmaal heeft gezegd, ruik ik het ook. Soilmates ruikt nergens naar, het is tegen mijn verwachting in niet groen van kleur. Je kunt er prima in bakken, er komt geen geur vanaf. Ik heb het gebruikt in saladedressings waar ik graag een neutrale olie in gebruik. Dat ging ook prima. Het is een uitstekende olie voor gewoon dagelijks gebruik. Alleen is de prijs van €7,49 per 500 ml wel iets anders dan wat ik normaal voor olie betaal.Soilmates @ Lauriekoek.nl

Je kunt de Soilmates avocado-olie vinden in de Albert Heijn, Picnic, Gorillas en in hun eigen webshop. Voor meer informatie over de Soilmates en de webshop kun je uiteraard terecht op de Soilmates website.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 27 juni, 2021

LEAVE A COMMENT