Ecover, de nieuwe wasmiddelen

Ecover, de nieuwe wasmiddelen @ Lauriekoek.nlEcover deed het een tijdje niet zo goed. Ze werden achtervolgt door de claim gen-tech te gebruiken. Niemand die precies kon uitleggen hoe het eigenlijk zat. De periode daarvoor beweerde ze een tijdje niet op dieren te testen, maar bleken ze dat wel te doen. Ze raakten daardoor zelfs hun veganisme keurmerk kwijt. Maar de laatste tijd hoor ik echter weer positieve geluiden uit de Ecoverhoek. 

Geen palmolie

Ze hebben hun wasmiddel extra geconcentreerd gemaakt, waardoor de flessen kleiner zijn geworden. Deze flessen zijn gemaakt van suikerriet en hergebruikt plastic en als klap op de vuurpijl hebben ze de kokos en palmolie uit Azië in hun product vervangen voor Franse zonnebloemolie. Op hun product zit ook het Leaping Bunny logo, dus ze zijn in ieder geval gecertificeerd dierproefvrij.

Over dat verwijderen van de palmolie ben ik heel erg enthousiast. Ik geloof amper in milieu en diervriendelijke palmolie en palmolie zit overal in, zelfs in palmolievrije zeep kan nog palmolie zitten, omdat de fabrikant soms niet weel op basis waarvan de glycerine gemaakt wordt. Het compleet vermijden kan bijna niet, het is overal. Elke stap in de goede richting juich ik dus van harte toe. In Duitsland heeft het merk Speick een palmolievrije product zijn en Sonnentor wil het volgens mij helemaal niet meer gebruiken. Hopelijk spreiden initiatieven zoals deze zich uit als een olievlek.

Twee nieuwe geuren

Goed, terug naar deze nieuwe soorten wasmiddel. Ze zijn dus verkrijgbaar in een kleinere verpakking en dat ziet er heel schattig uit. Het is ook handig dat er een kleinere dop op zit zodat je goed kunt doseren. Als je niet afmeet gooi je volgens mij al snel te veel in het bakje en dat is zonde want je hebt genoeg wasmiddel nodig maar veel meer dan dat maakt de was niet schoner. Ecover claimt ook goed schoon te wassen op 30 graden.

Er zijn twee nieuwe geuren wasmiddel: kamperfolie & jasmijn en appelbloesem & fresia er zijn ook drie nieuwe geuren wasverzachters van deze lijn, te weten: appelbloesem & amandel, Kaapse jasmijn & vanille en roos & citrusvrucht. De wasverzachters heb ik niet getest ,want ik gebruik geen wasverzachter. Maar de wasmiddelen uiteraard wel. De geuren maakten mij in het begin een pietsie nerveus, ben heel specifiek in wat ik lekker vind ruiken maar ze vielen mij 100% mee. Ik vond ze zeker lekker genoeg ruiken om ze bij mijn wasgoed te gieten.Ecover, de nieuwe wasmiddelen @ Lauriekoek.nl

De was ruikt niet bijzonder sterk maar je ruikt het wel, ook als je de kleding draagt, wat ik soms onhandig vind omdat het bijvoorbeeld niet bij de geur van een parfum of verzorgingsproduct past. Dat is wel een minpuntje. Maar alles wast er schoon mee, de delicate was maar ook de 60 graden handdoeken was. En ook sportkleding, wat ik altijd de ultieme test vind. Sportkleding mag je niet heet wassen en het is bij ons de meest stinkende kleding. Sonnett zonder parfum werkte helaas niet, maar Ecover wel. De handdoeken krijgen trouwens wel een vies funky luchtje als ze weer nat worden. Ik snap niet hoe dat kan.Ecover, de nieuwe wasmiddelen @ Lauriekoek.nl

Tevreden

Als met al ben ik dus tevreden over de vernieuwde samenstelling en over het was resultaat. Hopelijk blijft Ecover doorgaan op de ingeslagen richting. Zelf blijf ik de wasmiddelen zeker gebruiken al is het maar voor de sportkleding, vooral de appelbloesem-fresia variant vind ik zelf lekker zoet ruiken.

Je kunt beide varianten van het wasmiddel uit deze blogpost en ook alle drie de wasverzachters vinden in de supermarkt en de natuurwinkel. De Ecover Zero lijn zonder parfum blijft trouwens gewoon bestaan en die zit in dezelfde fles als de varianten met geur.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 4 augustus, 2017

LEAVE A COMMENT