Human + Kind

IMG_5415[1]
Het is weer tijd voor een proefdiervrije verzorgingsproductenreview! Deze mooie tube’s zijn van het merk Human+Kind. Skincare with a conscience noemen ze het zelf en na voor de zekerheid twee keer te hebben geïnformeerd of het merk ook daadwerkelijk proefdiervrij is (en wat dus ook het geval is), ging ik aan de slag met testen.

Ik probeerde de shampoo die ook als douchegel gebruikt kan worden, een conditioner (beide zijn voor alle haartypes) en de dag- en nachtcrème. Alle producten van Human+Kind zijn geschikt voor veganisten en zijn vrij van parabenen.

De shampoo ruikt heel lekker naar grapefruit, het is fris en zomers. Het is lichtgroen van kleur en ik had er flink wat van nodig om mijn lange haar te wassen. Het schuimt niet heel erg eb maakte mijn haar in geval vrij zwaar. Als je, net als mij, fijn haar hebt is dat prettig, maar als je je haar graag fluffy houdt, dan kun je deze shampoo beter alleen als douchegel gebruiken.

De conditioner ruikt volgens de verpakking eveneens naar grapefruit, maar heeft een minder sterke grapefruitgeur dan de shampoo. Het  is vet en verzorgend en ook dit product heeft de neiging je haar zwaarder te maken. Hij maakt je haar wel makkelijker doorkambaar. Wat je met deze conditioner zou kunnen proberen om je haar minder zwaar te maken is je haar andersom wassen (ook wel de reverse method genoemd), oftewel eerst je haar wassen met conditioner en dan met shampoo. Je hebt dan het goede van de conditioner, maar je maakt het verzwarende effect wat minder heftig.
De dag- en nachtcrème is heel neutraal van geur en een beetje geel van kleur. Het ruikt licht naar olie, maar dat verdwijnt bij het opbrengen. De crème bestaat voornamelijk uit zonnebloem- en jojobaolie en wat vitamine e om hem houdbaar te maken. Het is een allround crème, die niet te vet aanvoelt en dat is mooi.IMG_5417[1]

Wat ook mooi is, zijn de verpakkingen, die die gekleurd en vrolijk en modern ogen. Ze doen mij een beetje aan Oilily denken op een of andere manier.

Je kunt Human+Kind kopen bij Ici Paris (let op: wel alleen bij de XL winkels en de webshop) en bij internetwinkels zoals Cosmania. De shampoo en conditioner kosten ongeveer € 8,- voor 200 ml, de dag en nachtcrème € 24,- voor 75 ml.

Posted by on 30 april, 2015

LEAVE A COMMENT