Raw Gaia

Raw GaiaMijn queeste op zoek naar de meeste diervriendelijke cosmetica gaat verder. Niet al te lang geleden ontdekte ik weer een heel leuk merk dat ik graag met jullie wil delen: Raw Gaia.
.
Raw GaiaHet is handgemaakt en in bezit van het leaping bunny logo en het vegan logo van de Vegan Society (alle producten zijn dus gerarandeerd proefdiervrij en geschikt voor veganisten). Maar naast alle keurmerken is het ook simpelweg fijn in gebruik.

.
Alle ingrediënten zijn volgens de rawfoodnormen verwerkt, dus gedurende het hele product is er niets verhit boven 38 graden Celsius. In de verschillende lijnen van Raw Gaia zie je verschillende superfoods terug, zoals hennep, MSM, cacaoboter en kokosolie. Wat mij opvalt is dat de ingrediëntenlijst van de producten kort is en dat ik alles wat er op staat herken. Dat is alvast een heel goed teken!

De producten zitten in glazen gekleurde potjes, dat oogt mooi en luxe en beschermd de producten tegen zonlicht. Als de producten open zijn, zijn ze 6 maanden te gebruiken, dat lijkt maar kort, maar als je bedenkt dat er anders wellicht nare stofjes aan te pas komen om houdbaarheid te garanderen, heb ik veel liever een houdbaarheid van 6 maanden.Raw Gaia

De MSM-lijn van Raw Gaia is nieuw. MSM is een veel gebruikt supplement in de rawfoodwereld. Er wordt onder andere van beweerd dat het een goede uitwerking op de huid zou hebben. De spray ruikt in ieder geval heel erg lekker, de beautycrème ook, de crème ruikt naar cacaoboter (lees: chocolade). Een beter geur is voor mij niet denkbaar. De crème is vet, als je een vrij vette huid hebt, wordt geadviseerd om in de ochtend en avond een toner te gebruiken en alleen crème als het erg koud weer is. Ook kun je de crème op je hele lichaam gebruiken. ik heb hem op droge ellebogen en handen gebruikt en die werden er super zacht van.Madara

Je huid wordt ook superzacht van de de hennep moisturiser. Ook deze ruikt heerlijk naar cacaoboter en is, net als de MSM beautycrème, zuinig in gebruik. Met een klein beetje smeer je makkelijk je hele gezicht in.

Floral water juniper is geschikt voor de wat vettere huid en ruikt in vergelijking met de MSM-spray wat kruidig. Door de spray is het makkelijk in gebruik, even sprayen en gaan. Er zit in alle sprays een piepklein beetje olie, maar niet zoveel dat je vet wordt en pukkeltjes krijgt. Ook de cleansingspray ruikt een beetje kruidig deze is speciaal gemaakt om make-up op een milde manier te verwijderen. Handig!Madara

Tenslotte testte ik nog twee maskers voor jullie: het groene- en het Marokkaanse kleimasker. De ene is om je huid te ontgiften en de andere is bedoeld voor mensen met een gevoelige huid met acne en/of eczeem. Je kunt de maskers zelf aanlengen met een beetje water. Dat is heel handig, want het poeder is gewoon 6 maanden houdbaar, zo hoef je de pot niet haastig op te maken. De maskers bestaan simpelweg uit 100% klei en ze werken goed.Madara

Wat sowieso opvalt is dat er veel positieve reacties zijn te vinden over Raw Gaia van mensen met een huidprobleem (zoals psoriasis, eczeem, rosea of heel erge acne). Ze proberen producten te ontwikkelen die ook voor mensen met een kwetsbare huid te gebruiken zijn. Dat is ook van de redenen dat ze geen bijenwas gebruiken, het is niet alleen niet veganistisch, sommige mensen krijgen er huidproblemen van.

Dit prettige merk gaat zeker de plek innemen van alle, nu helaas niet meer proefdiervrije, producten in mijn kast!

Raw Gaia is verkrijgbaar op de webshop van Louland. Mocht je een webshop hebben en naar aanleiding van mijn review het merk willen gaan voeren, Louland doet ook aan wederverkoop.

Posted by on 1 oktober, 2013

LEAVE A COMMENT