DopHert Goods

Alle mensen die de vegankeuken een warm hart toedragen opgelet! Dit stukje gaat over DopHert. DopHert bestaat uit twee enthousiaste meiden die goed kunnen koken. Die meiden willen in Amsterdam een eigen winkel/traiteur beginnen en jij kunt ze daar bij helpen. Hoe dan? zul je misschien denken, nou het zit zo: Ze zijn op dit moment bezig met een crowdfundingsactie. Ze zijn al goed op weg maar het einddoel is nog niet bereikt, ga dus snel naar de crowdfundwebsite om ze een steuntje in de rug te geven.

DopHert doet aan foods, maar sinds kort ook aan goods, cosmetica, allemaal vegan en uiteraard proefdiervrij en van bijzondere merken. Het is heel handig winkelen als je weet dat alles voldoet aan de eisen die je stelt. Hieronder wil ik aandacht besteden aan enkele  producten die DopHert Goods verkoopt.

Crazy Rumours Lippenbalsem Mocha
“A coffee break for your lips”, aldus de verpakking. Als ik het dopje eraf haal ruik ik de geur van koffie, niets gelogen dus. Het smaakje is lekker en subtiel, de lippenbalsem smeert goed uit en laat een licht verzorgend laagje achter op de lippen. Ideaal voor een koffieliefhebber zoals ik. De balsem is trouwens in een enorme hoeveelheid smaken verkrijgbaar en zelf ook nog met een kleurtje voor je lippen en dat maakt het wel moeilijk om te kiezen! Op de lippenbalsem zit het leaping bunny logo, een van de strengste keurmerken op het gebied van dierproeven en het Peta vegan en cruelty free logo (meer over keurmerken hier) een deel van de ingrediënten is gecertificeerd biologisch.

 

John Masters Organics
De producten van John Masters Organics kende ik nog niet voor ik de testers toegestuurd kreeg van DopHert. De website van het merk vertelt me dat alle producten voor 70 tot 100% biologisch zijn en gecertificeerd door Ecocert, ook staat het merk in de database van Peta als een bedrijf dat niet op dieren test. Klinkt goed. De bodylotion heeft een hele zoete vanille geur, vanilleliefhebbers zullen dit zeker waarderen. Het smeert goed uit, trekt goed in en ook de bloedsinaasappel ruik je. De rozen facewash is heel mild van geur en ontvet je huid niet te agressief, het is een soort gel die licht gaat schuimen als hem op je gezicht aanbrengt. De conditioner review houden jullie van mij te goed.

Spa Ritual Nagellak
De nagellak van Spa Ritual is hier ook een succes. Ik was mijn nagels nog aan het lakken en een nieuwsgierige buurvrouw wilde al weten waar ik de nagellak vandaan had. De nagellak is niet alleen vegan en proefdiervrij maar ook vrij van formaldehyde en tolueen. Ik bracht twee laagjes, het kwastje heeft een soort anti-slip waardoor het goed vasthoudt, de breedte van het kwastje lakt prettig.

Ik ben nu een paar dagen verder en mijn nagels zitten nog steeds strak in de lak. De glitters die er in zitten verspreiden zich mooi over de hele nagel.

 

 

Er zijn ook nog andere merken die DopHert verkoopt zoals de parfums van Pacifica (het lijkt misschien gek parfum in blikjes maar het werkt echt) en ze hebben ook sprays. Het is een van de weinige (deels) biologische parfums. Ook hebben ze de make-up van beauty without cruelty en er zelfs is aan mannen èn huisdieren gedacht.

Wat ik ook heel leuk vind is dat ze niet alleen cosmetica verkopen maar ook producten van de secret society of vegans en vegan condooms. Misschien vraag je je waarom gewone condooms niet geschikt zijn voor veganisten? In de meeste condooms zit caseïne ook wel kaasstof genoemd, kortom niet plantaardig maar iets wat gewonnen wordt uit melk.

Verder verkoopt DopHert ook nog merchandise van The Secret Society of Vegans, een winkel in Londen gerund door vrijwilligers, waar ze allemaal coole merchandise verkopen, maar ook schoenen, boeken, taart en voedingsmiddelen. Heel leuk dat de merchandise nu ook bij DopHert te krijgen is, want doen alsof je bij een geheime club hoort is niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen leuk.

De webshop van DopHert Goods vind je hier. Wil je dophert helpen om een echte winkel in Amsterdam te realiseren waar ze lekker eten kunnen serveren en hun goodies kunnen verkopen? Tof! Daarvoor kun je hier terecht. Dank je wel.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 23 juli, 2013

LEAVE A COMMENT