Natuurlijk Lekker

Op een mooie zomerdag deed ik boodschappen bij de Ekoplaza in Arnhem. Daar zag ik folders op de balie liggen van Natuurlijk Lekker. Natuurlijk Lekker levert plantaardige taarten aan de Ekoplaza-vestigingen aan het Gele Rijdersplein en in het winkelcentrum Kronenburg (Arnhem). Uiteraard had ik de taart wel eens zien staan maar deze veganistisch was wist ik niet! Kortom, hoog tijd dat ik deze taart eens aan een nadere inspectie zou onderwerpen. Ik mailde met Carine de persoon achter Natuurlijk Lekker, ik kon een proefpakket komen halen. Zo geschiedde. Ze had een hele doos voor me samengsteld en ik was echt helemaal blij toen ik de doos opendeed: zeven heerlijk uitziende taartjes, prachtig gedecoreerd. Het water liep me in de mond.

Carine is natuurvoedingskundige. Ze deed mee aan de Veganchallenge en dit resulteerde in 100% biologische en plantaardige taarten. Ze zijn gezoet met zoetmiddelen zoals rijstestroop, agavesiroop, ahornsiroop, palmsuiker en oerzoet. Je kunt de taart vinden bij eerder genoemde Ekoplaza-vestigingen, maar Carine bakt ook op bestelling. Er zijn ook glutenvrije opties op verzoek. Natuurlijk lekker heeft het het vegan friendly keurmerk van de Nederlandse vereniging voor Veganisme.

De doos bestond maarliefst uit de volgende zeven heerlijke taartjes:

Carrotcake
De carrotcake is een lekker smeuïge cake, gezoet met oerzoet en rijkgevuld met rozijnen, kokos en wortel, afgemaakt met een sinaasappelglazuur. De taart doet me denken aan de smaak van chai thee, je weet wel die thee die lekker kruidig smaakt.

Chocolade-kersentaart
Dit is een chocolade taart, die een beetje doet denken aan een schwarzwalder kirchtorte. In het midden bevindt zich een laag kersenjam afgetopt met laagjes glazuur. Een aanrader voor iedere chocolade liefhebber.

Engelse vruchtentaart
Dit is een lekkere, ietwat vochtige, maar zeer kruidig smakende taart met noten, zuidvruchten en gekonfijte citrus en afgewerkt met amandelen. De taart is gezoet met palmsuiker.

Cupcake
De cupcake is een lekker cakeje, met een grote toren glazuur erop en gedecoreerd met (veganistische) spikkels. Hij is lekker fris van smaak en het glazuur is wel zoet (zoals het hoort bij een cupcake) maar niet te zoet. Dit komt doordat het is gezoet met agavesiroop. Helemaal goed.

Dadel-walnootcake
De cake is goed van smaak en gezoet met hele heerlijke chewy dadels en palmsuiker die een goed contrast vormen met de bittere tonen van de walnoot..
    

Raw lemon cheesecake
Het is een plat uitziend taartje maar vergis je niet, deze taart is (zoals wel vaker bij rawfood taartjes het geval is) erg voedzaam. De taart is zacht van structuur en lekker zoetig en een tikje zurig door de citrusvruchten. Het smaakt verder zoals je van een goede rawfood taart mag verwachten.

Witte chocolade-frambozentaart
Waarschijnlijk denk je nu huh, maar witte chocolade is helemaal niet veganistisch? Dat klopt, maar er is een veganistische variant van witte chocolade van Bon-vita (op basis van rijstemelk). De zoete witte chocolade past goed bij de zuurheid van de frambozen, een hele goede combinatie verenigd in een taartje. Het is mijn absolute favoriet uit de hele doos!

Wil je meer weten over de taarten van Natuurlijk lekker? Of een bestelling plaatsen? Meer informatie vind je op de website van Natuurlijk Lekker, of bezoek de Facebookpagina van Natuurlijk Lekker.

Posted by on 20 augustus, 2013

2 Comments

 • Marieke

  20 augustus, 2013

  Het water loopt me in de mond. Mocht je ooit denken; dit krijg ik in m’n eentje nooit geproefd dan wil ik er best even voor uit Nijmegen komen en kennis maken hoor 😉

  • Laurie

   20 augustus, 2013

   Hoi Marieke, Als ik de foto’s zo zie loopt het water mij ook zo weer in de mond. 🙂 Als je wilt kunnen we een keer afspreken ergens in Arnhem voor een koffie date. Met of zonder taart. Als je daarvoor contact met me zou willen opnemen via twitter: Graag!

LEAVE A COMMENT