Kool Organics


Je zou het met dit warme weer misschien niet zeggen, maar de eerste boerenkool komt weer van het land. Boerenkool is een beetje een onderschatte groente, barstensvol met smaak en met allerlei vitaminen. In Amerika kan je in diverse winkels chips kopen van boerenkool, tot mijn grote blijdschap zijn ze ook in Nederland verkrijgbaar! Ze worden gemaakt door het bedrijf Kool Organics. Naast boerenkoolchips, maakt het ook rauwe kaasjes die helemaal plantaardig zijn en granola (muesli).

Boerenkoolchips
De boerenkoolchips zijn raw. Zijn ze uiteraard niet gefrituurd in olie, maar gedroogd in een dehydrator, die nooit boven de 40 graden zal komen. De chips zijn er in verschillende smaken. De boerenkoolchips zijn niet glutenvrij omdat ze op smaak zijn gebracht met Nama shoyu, dat is een gefermenteerde sojasaus waar tarwe aan te pas komt bij de productie. Alle chips zijn lekker knapperig, ze ruiken in de verpakking heel sterk maar ze smaken juist heel mild. De chips zijn verkrijgbaar in de volgende smaken:

Tickling Thai: Lekker, ongeveer zo zoet als die met paprika maar met een vleugje peper voor wat extra pit. Mijn favoriet van de vier koolchips.

Fusion: Smaakt een beetje naar Italiaanse kruiden maar wel aangenaam en mild.

Sweet Curry: De mildste van het stel, smaakt een beetje naar appels.

Old Favorite: Heel lekker, je proeft de paprika heel goed, een beetje zoetig maar wel aangenaam fris zoetig.

    
.

Granola
Voor de appel, kaneel en walnootgranola laten de makers de ingrediënten eerst spruiten. Zo zitten de muesli vol met gezonde stofjes. De muesli is gezoet met medjool dadels, je weet wel die lekker sappig uitziende plakkerige dadels. Er zitten allerlei zaden en noten in en kaneel, vanille en kardamom. De muesli is lekker knapperig, je ziet alle zaden en noten duidelijk zitten, de kruiden proef je goed maar zijn niet overheersend. Heel lekker, niet alleen als ontbijt maar ook al gezonde snack tussendoor.

.

Veganistische kaasjes
De kaas is de meest bijzondere van het stel voor mij. Ik heb persoonlijk pas een keer eerder veganistische kaas gegeten, die was van het merk Vegusto, maar deze kaas is ook nog eens raw. Kortom, dit maakt me zeer nieuwsgierig! De kaasjes komen in twee soorten Herbs de Provence en Vierseizoenenpeper. Het zijn kleine compacte kaasjes in rustieke houten doosjes. De smaak doet me niet denken aan de smaak van zuivel gemaakt van koemelk, eerder aan notenpaté. De smaak van edelgistvlokken (niet te verwarren met bakkersgist) is duidelijk aanwezig en de structuur is goed smeerbaar, maar al met al is dit meer iets voor geoefende veganisten dan om kaaseters mee voor de gek te houden, denk ik.

Wil je een van de producten uit deze post zelf proberen? Alle producten zijn in ieder geval te koop bij Unlimited Health. Deze winkel heeft vestigingen in Amsterdam en sinds niet al te lange tijd ook in Haarlem. Ze hebben ook een webwinkel waar je het een en ander kan bestellen.Uiteraard heeft Kool Organics ook zelf een website, mèt een weblog waarop ze over hun producten vertellen. Kijk op de website van Kool Organics voor meer informatie.

Posted by on 16 augustus, 2013

LEAVE A COMMENT