FoodWeLove Box – East Meets West

FoodWeLoveEerder besprak ik hier al een FoodWeLove Box. Dit is een doos met bijzondere levensmiddelen die je maandelijks, of eenmalig  kunt laten thuisbezorgen. De box zit vol met heerlijkheden en het is elke keer weer een verrassing wat er in zit. Ditmaal is de Box voorzien van het thema “East Meets West” en is samengesteld door Nadia Zerouali de curator. Zij is onder andere bekend van de boeken Arabia, Bismilla Arabia  en Arabia Bij Je Thuis, die ze samen met Merijn Tol heeft geschreven. Het zit vol met het beste goodies uit het Midden-Oosten, maar en het allermooiste hiervan is dat alles geschikt is voor veganisten!

FoodWeLoveFoodWeLoveIn het pakket zitten wat dingen die je zeker niet zomaar bij de supermarkt vindt: zoals goede dadels, za’tar en sumak en rozenwater, het favoriete rozenwater van Yotam Ottolenghi ook nog eens! Ik verheug me er enorm op om het ergens in te gebruiken. Rozenwater was voor mij altijd moeilijk te vinden en als ik het ergens vond vroeg ik me altijd af hoe ik kon weten of een goede variant te pakken had. Alle flesjes zien er enorm kitcherig uit qua etiket en aan ingrediëntendeclaratie wordt bij dit soort producten niet echt gedaan. Het is dus altijd een wilde gok maar bij deze moet het goed zitten!

Verder zit er in het pakket ook Light Tahini van het merk meridian. Meridian maakt mijn favoriete pindakaas dus met deze tahin moet het wel snor zitten. Het is simpelweg alleen gemalen sesam, maar de smaak is diep en nootachtig. Heel lekker door de hummus!
FoodWeLoveFoodWeLoveDe dadels zullen waarschijnlijk niet in een gerecht belanden, de kans is groot dat ze al in mijn buik zitten. Zoet en sappig, een heerlijk tussendoortje.

Sumak is een besje met een beetje een zurige smaak. Een basisingrediënt voor veel gerechten en kruidenmengels, waaronder za’tar (wat eveneens in de doos zit). Ik kon het tot nu toe niet gemakkelijk in de winkel vinden, maar nu ik het via deze weg heb weten te bemachtigen, ga ik er binnenkort mee experimenteren en In elk geval er een dressing mee maken.
FoodWeLoveFoodWeLove
Dan is er nog kardemom, in hele peulen. Hmm kardemom, een van de kruiden in chai en een van de bestanddelen van speculaas. FoodWeLove

De pistachenootjes en de bulghur ten slotte, gaan bij mij samen in de salade eindigen denk ik zo. Bulghur wordt gemaakt van tarwe en is wat grover dan couscous. De pistachenoten zijn al gepeld en dat is lekker makkelijk. Kortom een verzameling ingrediënten met een hoop mogelijkheden. Ik ben er helemaal klaar voor om de winter op te vrolijken met wat zonnige Arabische gerechten.FoodWeLoveFoodWeLove

Meer informatie over de producten uit de FoodWeLove Box en om de FoodWeLove Box te bestellen ga je naar de Website van FoodWeLove.

Posted by on 26 november, 2013

LEAVE A COMMENT