De mc² Burger van de Vegetarische Slager

Niet al te lang geleden werd er een hamburger van kweekvlees geïntroduceerd. De perspresentatie maakte meer indruk op me dan de hamburger zelf. Rond die tijd wilde iedereen weten wat ik van kweekvlees vind en verschenen er allerlei ingezonden brieven rond dit onderwerp in de krant. Een van die ingezonden briefstuurders vertelde dat hij liever een vleesvervanger zou eten dan kweekvlees, maar dan moest er wel een smakelijk, niet geitenharenwollensokkenachtig alternatief komen, die er volgens hem nog niet verkrijgbaar was. Volgens mij heeft hij niet goed gezocht, want hèt alternatief voor de hamburger bestaan namelijk al en het is afkomstig van De Vegetarische Slager.

Over niet al te lange tijd opent er een Vegetarische Slager vestiging in Amsterdam, waar ik tegen die tijd uiteraard verslag van zal doen. Nu eerst aandacht voor de nieuwste Vegetarische Slagertelg: de mc² burger, of vegaburger zo je wilt. De burger heeft de titel smaakvol 2012 gewonnen, dus belooft alvast veel goeds.

Ik at de mc² burger op een broodje met de gebruikelijke hamburger toppings, paprika, ui, ketchup en sla. De burger heeft een goede bite en een hartige smaak. Het is een prima burger die de vooroordelen over vleesvervangers absoluut niet waar zal maken. Wel is de burger is vrij dun. Als je een dikker iets als burger wilt gebruiken, dan is er ook ‘gehackt’ van de Vegetarische Slager verkrijgbaar, waarvan je zelf vrij eenvoudig en geheel naar eigen wens een bal of burger kunt kneden.
 
 
De mc² burger is vegetarisch, niet veganistisch, want er zit scharrelkippen eiwit in. Hij is op basis van soja en GMO-vrij. Er helaas wel palmoliepoeder in iets wat in mijn ogen absoluut niet duurzaam te produceren is.

De mc² burger is de koop bij vrijwel alle verkooppunten van de Vegetarische Slager, die verspreid zitten door heel Nederland en uiteraard ook in de webwinkel van de Vegetarische Slager.  De burger is trouwens sinds kort ook in het restaurant van enkele HEMA-filialen te koop.

Posted by on 23 augustus, 2013

LEAVE A COMMENT