Fry’s Vegetarian

Fry's @ Lauriekoek.nl Ik heb als vegetariër een haat-liefde verhouding met vleesvervangers. Sommige zijn vreselijk droog en anderen hebben nauwelijks smaak, maar af en toe ontdek ik iets waar ik erg enthousiast over ben, zoals Fry’s. Deze producten zijn helaas nog niet zo wijd verkrijgbaar. Het kan even speuren zijn voor je iets van het merk tegenkomt. Je kunt het tegenwoordig nog wel eens vinden in een van de vriezer van een verkooppunt van producten van De Vegetarische Slager.

Fry’s maakt diverse veganistische producten. Ik heb er intussen een aantal weten te bemachtigen en wil graag mijn bevindingen en enthousiasme met jullie delen.

Gepaneerde producten

De Chicken-style burger bijvoorbeeld is erg lekker. Sommige mensen vinden dit op Quorn lijken, maar ik vind van niet. Het is knapperiger van buiten en malser van binnen. Buiten dat is Quorn niet geschikt voor veganisten en deze burger wel. Een vergelijkbaar product is de Golden Crumbled schnitzel. Deze heeft een dikkere paneerlaag, maar eenzelfde stevige bite.
Fry's @ Lauriekoek.nl

Fry's @ Lauriekoek.nl

Fry's @ Lauriekoek.nl

Sausage Rolls

Er zijn ook een soort van saucijzenbroodjes, die gemakkelijk in stukjes als hapjes kunt serveren. Misschien ken je het wel, soms zijn er vegetarische producten die zo naar vlees smaken dat een verstokte vegetariër zich toch even afvraagt of het echt geen vlees is. Deze ‘broodjes’ hadden dat effect op mij. Ik vind ze namelijk heel erg naar worst smaken. Nou heb ik over het algemeen geen behoefte om vlees te eten, maar deze Cocktail Sausage Rolls zijn een prima vervanger, van het traditionele bovengenoemde broodje.Fry's @ Lauriekoek.nl

Fry's @ Lauriekoek.nl

Food From Nature

Frys heeft, naast een aantal vleesvervangers, ook een lijn geïntroduceerd die Food From Nature heet. Je kunt binnen deze lijn kiezen uit bijvoorbeeld Quinoa-Chia Bites en pompoen-amandel Balletjes. Deze producten heb ik nog niet bij een Vegetarische Slager verkooppunt in de vriezer zien liggen, maar ze schijnen in sommige vestigingen verkrijgbaar te zijn.

Vrij van

Bij mijn weten zijn alle producten van Fry’s smaakversterker vrij, er zitten geen genetisch gemodificeerde gewassen in en volgens mij hebben ze allemaal het vegan keurmerk, wat vanzelfsprekend inhoudt dat alles gegarandeerd veganistisch is. Fry’s heeft afgelopen jaar de Peta awards 2013 gewonnen.

Voor het checken van de ingrediënten en recepten kun je terecht op de Fry’s website. Fry’s wordt in Nederland verspreid via de Vegetarische Slager. Meer daarover kun je vinden op de website van de Vegetarische Slager.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 21 december, 2013

LEAVE A COMMENT