FoodWeLove Box

Een paar dagen geleden ging bij mij de bel, de postbode stond bij mij voor de deur met een mooi uitziende doos van FoodWeLove. Het was de gelijknamige box. Dit is een abonnement wat je afsluit en waarbij je van te voren wel weet dat er eten in zit, maar niet wat voor producten. Nieuwsgierig als ik was maakte ik zo snel mogelijk de doos open, alles was mooi verpakt in geel vloeipapier en wat houtwol. De box bestond deze keer uit de volgende producten:

  • een fles biologische Belvoir vlierbloesem limonadesiroop;
  • lokale biologisch-dynamische aardappeltjes, die met de hand zijn gerooid;
  • biologische pepersaus;
  • marinademix voor vlees of groente (in mijn gevoel zeker de groente dus);
  • knoflookmayonaise;
  • nougat;
  • groentechips.

Ook zaten er en spiesen bij voor op de barbecue en een kortingsbon voor vlees, die zoals jullie wellicht vermoeden zal die ongebruikt blijven. 🙂

De box, die als thema let’s go outside had, had op geen beter moment kunnen komen, het is warm en als het warm is wil je graag buiten eten. De doos was dit maal ook  heel vegetariërsvriendelijk, zeker voor een barbecue-achtig pakket, mijn complimenten FoodWeLove! Je kunt overigens bij FoodWeLove (nog) geen 100% vegapakket afsluiten, maar je kunt ze natuurlijk altijd mailen om te vragen of het volgend pakket vleesloos zal zijn en dan een los pakket bestellen. En misschien dat ze bij meer belangstelling toch nog een vega-pakket op de markt kunnen brengen.

Wat zal ik zeggen over de smaak van de producten? Kort samengevat: De vlierbloesem past echt bij de zomer, jonge aardappeltjes zijn echt geweldig, de mayonaise is lekker zoetig door de knoflook (en dat terwijl er geen suiker in zin) en past goed bij de aardappels en de marinade (ook) voor groente is een goed idee, zo kan je makkelijk groente spiesen maken. De nougat erg lekker, lekker fris door de toegevoegde munt.
Ik vraag me alleen af of de passionate pepper sauce van Biobandits niet eigenlijk passionate pepper dressing zou moeten heten, voor een saus was het goedje eigenlijk te dun en te zuur (azijnig zuur), destemeer geschikt als een lekkere variant op de honingmosterddressing. De Tyrrell’s groentechips tot slot, zijn helaas in Nederland nog niet in de winkel te koop, want deze groentechips zijn, in tegenstelling tot de merken die momenteel hier in de winkels verkrijgbaar zijn, niet gefrituurd tot ze bitter zijn geworden. De verschillende soorten groente zijn duidelijk herkenbaar, op een lekkere manier.

Loopt het water je al in de mond? Kijk hier op de website van FoodWeLove.

Posted by on 30 juli, 2013

LEAVE A COMMENT