Wilmersburger Tortellini en Ravioli

IMG_5387[1]Ruim een jaar geleden alweer probeerde ik de plantaardige kaas van Wilmersburger uit, speciaal voor mijn blog. De tijd heeft voor Wilmersburger niet stil gestaan, er kwamen nieuwe varianten bij en veel nieuwe verkoopadressen. Naar de pasta was ik heel nieuwsgierig, ik eet graag tortellini en ravioli, tijd om te proeven dus!

Nu is het natuurlijk niet fair om deze tortellini en ravioli te gaan vergelijken met handgemaakte pasta. Ik vergelijk ze dus met de pasta die je bij de supermarkt in het koelvak vindt. Dat lijkt me een eerlijke vergelijking. De kooktijd is grofweg hetzelfde. Het uiterlijk ook. Maar de smaak? Die valt een beetje tegen. Te neutraal, ik proef vrijwel geen kaassmaak of hartige smaak. Heel af en toe een vleugje in de verre verte als ik heel erg mijn best doe en dat is het wel. Ook vind ik zowel te tortellini als de ravioli niet erg royaal gevuld. Misschien dat er in de toekomst kruiden aan de vulling kan worden toegevoegd? Want ook al at ik er zelfgemaakte kruidige pastasaus bij, het gebrek aan smaak begint je op een gegeven moment toch tegen te staan. De structuur van de vulling is ook erg chewy vergeleken met ravioli en tortellini die wel echte kaas bevatten. Ik denk niet dat je hier mensen die vaak niet veganistische pasta eten mee voor de gek kunt houden.IMG_5394[1]
IMG_5389[1]
Het schijnt trouwens dat er binnenkort ook kant-en-klare pizza’s gaan komen met Wilmersburger als topping. Wanneer ze naar Nederland komen weet ik nu nog niet maar ik houd jullie uiteraard op de hoogte via dit blog.

Voor een verpakking van 250 gram Ravioli of tortellini van Wilmersburger (genoeg voor 2 personen) betaal je ongeveer € 3,60, Je kunt deze gevulde pasta’s kopen bij keten ”De Natuurwinkel” en bij sommige vestigingen van Jumbo en Ekoplaza. Kijk voor een volledig overzicht van de verkoopadressen op de website van Wilmersburger.

Posted by on 14 april, 2015

2 Comments

 • Bonnie

  15 april, 2015

  Wat jammer dat ze tegenvielen! Ik denk dat ik ze voorlopig dan niet de moeite vind om uit te proberen. Naar die pizza ben ik wel heel benieuwd! 🙂

  • Laurie

   15 april, 2015

   Ja jammer he? Ik had echt hoge verwachtingen. Ik ben wel nog steeds benieuwd naar de pizza, net als jou. Op de meeste supermarkt pizza zit toch ”kaas” gemaakt van melkafval. Dan lijkt Wilmersburger mij nog steeds een betere optie qua topping.

LEAVE A COMMENT