Recept: gegrilde, gekruide aubergine

Recept: gegrilde, gekruide aubergines @ Lauriekoek.nlAubergine, veel mensen hebben geen idee wat ze er mee moeten. Daarom deelde ik eergisteren al wat tips en trucs, zodat mensen deze zomer (en daarna) volop met aubergine gaat experimenteren. Althans dat hoop ik. Vandaag een recept waarin de paarse rakker de hoofdrol speelt, namelijk gegrilde en gekruide aubergine. Hiervoor wordt de aubergine eerst gemarineerd. Dit is een van mijn favoriete manieren om aubergine te eten.

Wat heb je nodig?
  • 1 aubergine
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel geelwortelpoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • snufje kaneel
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • ½ theelepel chiliolie
  • 1 teentje knoflook, geplet
Werkwijze

Meng alle ingrediënten op de aubergine na goed door elkaar in een kommetje, of een goed afsluitbare bak. Snijd de aubergine in plakken van 0,5 cm.  Bestrijk de plakken aubergine met een siliconen kwastje aan beide kanten met de marinade en doe ze vervolgens in bakje. Giet de rest van de marinade er overheen en laat ze minimaal een uur staan (of langer in in de koelkast). Als je een goed afsluitbare bak gebruikt, kun je deze af en toe een beetje doorschudden, om de overgebleven marinade goed her te verdelen over alle plakken.

Verwarm een grillpan voor dat deze lekker warm is en rooster de aubergines aan beide kanten tot er (na 3-5 minuten) mooie grillstrepen op ontstaan. Let op, je hoeft geen extra olie op de grillpan gooien! De olie in de marinade is voldoende. Als alle plakjes gegrild zijn is je gerecht klaar. Eet ze warm op. Lekker met een sausje op yoghurtbasis of bij een Oosters gerecht. De fanatieke buitenkok kan de aubergines ook grillen op de barbecue in plaats van de grillpan.Aubergines @ Lauriekoek.nl

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 4 juli, 2020

LEAVE A COMMENT