Bonne Maman Hazelnootpasta véél hazelnoten

Bonne Maman @ Lauriekoek.nl
Bonne Maman heeft nu ook hazelnootpasta. Ze noemen het zelf hazelnootpasta véél hazelnoten. Ik kreeg een pot opgestuurd om uit te proberen. 

Nutella

Nou denk je misschien huh, had jij niet een keer gezegd dat je Nutella niet zo lekker vond? Dat klopt ja, ik vind Nutella niet zo lekker en ik snap het gedweep ermee niet zo goed. Wat me aansprak in het persbericht is dat Bonne Maman 20% hazelnoten bevat. Klinkt je dat als weinig in de oren? Nutella gebruikt 13%. Dit soort kennis is waarom ik zo graag etiketten lees. Zo kun je kiezen voor het product wat je het meeste aanspreekt.

Geen palmolie

Wat ook cool is aan deze hazelnootpasta: geen palmolie! Wel zonnebloem en raapzaadolie. Dat is iets wat mij zo ergert bij biomerken. Die zijn weliswaar biologisch, maar dat betekent niet dat ze geen palmolie of vet gebruiken. Palmolie is ook een verzadigd vet, zonnebloem en raapzaad zijn onverzadigd en gezonder. De pasta is niet keihard, hij is smeuïg en goed door te roeren. Hoewel je niet hoeft te roeren, omdat er zich geen laagje vet vormt wat er weer door geroerd moet worden. Hij is ook goed te smeren.Bonne Maman @ Lauriekoek.nl

Bonne Maman @ Lauriekoek.nl

Dit soort beleg met hazelnoot is ontwikkeld in Italië in Turijn gedurende de heerschapij van Napoleon. Door het blokkeren van havens was er weinig cacao. Dat waren een soort blokken in een papiertje verpakt zoals een blokje boter die gianduja werden genoemd. Na de tweede wereldoorlog bedacht een niet nader te noemen fabrikant een mengsel voor in een pot, omdat ouders klaagden dat kinderen wel hun broodbeleg opaten, maar niet hun brood.

En de smaak?

Goed genoeg theorie hoe smaakt Bonne Maman hazelnootpasta véél hazelnoten (lekker lange naam ook) in de praktijk? Nou het ruikt en ieder geval meer naar hazelnoot dan de concurrent, hij ruikt naar geroosterde noten. De smaak is hoofdzakelijk zoet, maar je proeft meer noot en daardoor is hij ook wat minder weeïg. Iets meer hazelnootpasta maakt dus dat ik deze pasta lekkerder vind. Ik zit zelfs al te bedenken of ik hem in een baksel of misschien wel ijs kan verwerken.Bonne Maman @ Lauriekoek.nl

Ook goed nieuws: deze verpakking bestaat uit glas en metaal is volledig recyclebaar. Al ben ik vast niet de enige die dit soort potten met de geruite dop graag hergebruikt.

Je kunt Bonne Maman hazelnootpasta veel hazelnoten kopen bij supermarkten Jumbo en Albert Heijn. Voor meer informatie kun je uiteraard terecht op hun website.

Posted by on 25 oktober, 2021

2 Comments

 • Werner

  25 januari, 2023

  Als ik je een tip mag geven… Nudossi. Dit is in Duitsland verkrijgbaar en bevat 36% hazelnoot! In de voormalige DDR (waar dit merk ontstaan is) was cacao moeilijker verkrijgbaar dan hazelnoten. Het resultaat, meer hazelnoten in de pasta. De smaak is geweldig, net de vulling van een luxe praline. Je moet er voor naar een Duitse supermarkt, als je de kans hebt zeker doen.

  • Laurie

   26 januari, 2023

   Oeh dat klinkt goed! Ik zie wel dat je als website de Duitse Nudossi website hebt staan. Werk je voor Nudossi?

LEAVE A COMMENT