Or Tea?

ortea02Terwijl ik dit schrijf klettert de regen tegen de ramen en waait het buiten flink. Ik drink eigenlijk altijd wel thee, ook als het warm is, maar als het buiten koud is dus nog veel meer! Daarom komt het goed uit dat ik recent een nieuw biologisch theemerk heb ontdekt: Or Tea? Zo heb ik weer nieuwe thee om te ontdekken en hierover te schrijven onder het genot van een kopje thee.
ortea09

Het eerste wat mij hierin aantrok was de verpakking, die is felgekleurd en er staan allemaal leuke poppetjes op. Poppetjes die bijvoorbeeld Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany’s nadoen en dat maakt mij dus al heel blij. De naam Or Tea? vind ik ook grappig, thee is inderdaad vaak de laatste optie in een opsomming van dranken, maar het gaat om de inhoud en die mag er ook zijn. ortea05

ortea04

Biologisch, geen gruis

De (uiteraard biologische) thee zit individueel verpakt in builtjes van 2 gram. Dat is volgens de website van Or Tea? Ruim voldoende voor een potje, maar ik houd wel van sterke thee dus ik vind een kopje met zo’n zakje prima. De zakjes zijn volgens de website gemaakt van maiszetmeel en met katoenen stiksel aan elkaar gemaakt. Je kunt duidelijk herkenbaar de thee zien zitten, het is dus geen gruis zoals in bijvoorbeeld die goedekope theezakjes uit de supermarkt. De thee is ook helemaal niet bitter, al moet je wel opletten bij bijvoorbeeld witte en groene thee dat je de thee niet verbrandt. Hiervoor heb ik zelf een theethermometer in huis. Op het zakje staat bij iedere thee wat de beste manier is om van de thee te genieten.ortea07

ortea08

Lekkere gearomatiseerde thee!

Zelf was ik aangenaam verrast door de gearomatiseerde theeën. Jasmijn-bergamot bijvoorbeeld. Meestal vind ik die niet lekker, veel te sterk of voornamelijk bitter en overheersend, maar deze van Or Tea? Vond ik precies goed, een aangename smaak maar ook zeker nog de smaak van thee. Vooral de earl grey van Or Tea?  maakt dat ik nu soms zelfs naar een kop earl grey verlang. De peppermint thee vond ik ook erg lekker, dat iseen mix van zoethout, venkel, pepermunt en basilicum met pepermuntsmaak. Meestal vind ik pepermuntthee ook niet zo heel lekker maar deze vond ik heel aangenaam. Zo zie je maar, denk nooit dat je ergens niet van houdt.

Fruit thee en nog veel meer in de treasure box

Ik probeerde dus de Organic Treasure box, wat echt een brede selectie is: van groene thee tot fruitthee, tot kamille met vanille. Ik vind het altijd leuk als theemerken een sampler hebben van wat zij denken wat het beste is, of binnen een bepaald thema. Zo heb je als je een merk nog niet kent de gelegenheid om dingen uit te proberen en zit je, als iets toch niet je smaak is, niet aan een grote hoeveelheid vast. En anders had ik misschien ook nooit pepermuntthee gekozen, of earl grey en dan had ik iets gemist.

 

ortea01

ortea06

Ik ben nu ook extra benieuwd naar de andere smaken thee van het merk Or Tea? Er komt volgens de website snel een speciale kers thee met gingerbread-sinaasappelsmaak. Klinkt goed!

ortea03

Je kunt Or Tea? Tegenkomen bij theespeciaalzaken, horecagelegenheden en online. Verkoopadressen in Nederland vind je via de Nederlandse Or Tea Facebook pagina. Voor meer informatie kun je uiteraard terecht op de website van Or Tea?

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 8 oktober, 2017

LEAVE A COMMENT