Celestial Seasonings biologische thee

Celestial Seasonings biologische thee @ Lauriekoek.nlCelestial seasonings thee ken ik al heel lang. Ze hadden het al bij de natuurwinkel waar ik als kind kwam. De opvallende verpakkingen blijven goed in je hoofd hangen zoals de verpakking met het snoezige slapende beertje (Sleepytime) en die met de draak, (Tension Tamer). Sommige mensen kijken er op neer omdat er aroma’s inzitten maar als ik er zin in heb dan drink ik gewoon een kop. Nu is er van hetzelfde merk ook (eindelijk een lijn) met verschillende biologische theeën.

Celestial Seasonings biologische thee @ Lauriekoek.nlEr zijn 4 soorten thee, drie daarvan bevatten geen thee als zodanig en eentje is op basis van groene thee met matcha. Alle thee is gecertificeerd biologisch, het Europese biolabel zit erop. Het zijn de vierkante theezakjes zonder draadje of kaartje eraan, dat hoort zo bij het merk. De zakjes zijn ook niet individueel verpakt, wat ook weer wat verpakkingsrommel scheelt.

Celestial Seasonings biologische thee @ Lauriekoek.nl

De ingrediëntenlijsten zijn niet lang. Geen aroma’s dit keer en ook geen hulpstoffen. Bij biologisch voedsel is ook minder toegestaan qua regels. De smaken zijn dus zoals op de verpakking staat, lavendel en kamille, groene thee matcha, geelwortel en gember of kaneel en kardemom. De smaken zijn behoorlijke uitgesproken zoals dat bij Celestial Seasonings meestal wel het geval is. Uiteraard heb ik ze allemaal uit kunnen proberen en dit zijn mijn bevindingen:

Celestial Seasonings biologische thee @ Lauriekoek.nlLavendel en kamille

Lavendel in combinatie met kamille is een goede voor voor het slapen gaan want beide kruiden staan bekend om de goede uitwerking op de nachtrust. Niet iedereen vind lavendel lekker dus dat is een kwestie van proberen. Persoonlijk is dit niet mijn grootste favoriet. Hij is licht weeïg en een beetje grasachtig, zoals met name kamille dat van nature heeft.

Geelwortel en gember

De thee met geelwortel en gember was ook een stuk sterker dan ik dacht. Het zijn heftige smaken. Als je van chai houdt zit je waarschijnlijk goed.

Kaneel en kardemom

Dit vind ik de lekkerste combinatie. Het is de thee die mij het meeste aan Celestial Seasonings doet denken. Hij lijkt op de winterthee van Piramide die ik ook heel lekker vind en kaneel en kardemom passen heel goed bij elkaar, ze zitten niet voor niets ook samen in sommige koffiebroodjes.

Groene thee en matcha

De groene thee ten slotte is heel mild van smaak en ik proef de matcha er niet heel erg bovenuit. Ik denk dat ik er een keer ijsthee van ga maken om te kijken hoe dat de smaken beïnvloed.

Biologisch

Ik vind het leuk dat Celestial Seasonsings nu ook biologische thee in het assortiment heeft. Er komen steeds meer biologische opties bij op theegebied in de supermarkt. Op de Amerikaanse website zie ik dat er daar nog meer biologische opties zijn dan hier op het moment. Wellicht komen die hierheen als het in Nederland een succes wordt, ik ben benieuwd. Je kunt de biologische Celestial Seasonings vinden in winkels als Albert Heijn op de thee afdeling. Een pakje kost € 2,60. Dat is ongeveer 10 cent duurder dan een niet biologisch pakje, dus dat is geen bijzonder groot prijsverschil.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 17 april, 2017

LEAVE A COMMENT