Nog meer Or Tea?

ortea10
Na mijn recensie over Or Tea? kreeg ik prompt de vraag of ik de kerstthee, waar ik zei benieuwd naar te zijn wilde ontvangen. Daar zei ik geen nee tegen en daarom heb ik nu voor het eerst in mijn leven echte kerstthee in huis. Sterker nog ik drink het al een tijdje. Ik kreeg niet alleen kerst thee maar ook nog een paar andere smaken waar ik graag nog een extra blogpost aan wijd.

Losse thee van Or Tea?

Deze thee wordt trouwens in tegenstelling tot de andere thee van Or Tea? niet verkocht in zakjes, het is losse thee, daarom heb ik even wat biologische afbreekbare filterpapiertjes gekocht bij de theewinkel zodat ik de thee optimaal kan zetten. Het juiste theezeefje heb ik namelijk nog niet gevonden. Ze zijn vaak van rvs en dat blijkt vaak toch te kunnen roesten. Tips zijn van harte welkom.

Losse thee vind ik wel handig. Als je een pot wil zetten doe je gewoon wat meer in het zakje en je hebt thee op de juiste sterkte. Ik drink ook graag grote koppen thee, waardoor ik vaak toch al twee zakjes moet gebruiken. Nu kan ik gewoon zelf doseren.ortea11

De verpakkingen van de losse thee zijn net zo mooi, zo niet mooier dan de thee in builtjes. Het zijn luxe ogende blikken. Als de thee op is ga ik hier mijn potloden in bewaren, denk ik zo. De kerstthee heeft de coolste verpakking, alleen al door de riem van de kerstman te gebruiken roepen ze een bepaalde sfeer op. Heel leuk en heel slim. Het kleine gingerman poppetje maakt het af.ortea14

Deze Or Tea? is ook gearomatiseerd, net als de andere theeën die ik eerder probeerde, maar bevat ook allerlei kruiden, groene thee en in het geval van de kerstthee zelfs stukjes pompoen, waarmee ze bij mij meteen al meer punten scoren dan Starbucks, waar de pumpkin spice latte waar de pompoen ver te zoeken is. Alle thee is uiteraard ook biologisch.ortea13

Er zijn vijf soorten Or tea? thee verkrijgbaar in blik.

Gingerbread-orange kerstthee

Deze thee heeft dus niet alleen pompoen en een leuke verpakking, hij is ook lekker. Hij smaakt naar sinaasappel en heel licht naar speculaaskruiden zoals gember en kaneel. Meestal vind ik dit soort thee niet zo lekker maar deze wel. Hij past goed bij de winter.

Cubamint

Het smaakt naar komkommer, pepermunt en basilicum, wat heel raar klinkt maar lekker smaakt. Het past wonderwel. Het is raar om het te zeggen in dit jaargetij maar deze thee is heel zomers.

The Playful pear

Dit zou ik normaal gesproken links laten liggen als smaakjesthee, maar hij is lekker. Dat er ook groene thee en sencha in zit doet het hem denk ik, zo word het net geen kinderthee.

Kung flu fighter

Deze thee bevat verschillende soorten kruiden het lijkt op het eerste gezicht niet bij elkaar te passen maar het werkt. Je proeft de salie die erin zit goed, maar ik vind het niet medicinaal worden.

Detoxania

Het ruikt sterk, er zitten dingen in als geelwortel, lavendel en zwarte peper. Je moet er echt van houden om hem lekker te vinden denk ik.

Volgens jaar hoop ik dat er rond de kerst weer een kerstthee is van Or Tea? dan kan ik hem aan die andere man met een baard vragen. Ik ben geloof ik inmiddels niet alleen thee fan maar ook best wel Or Tea? fan.

Je kunt Or Tea? tegenkomen bij theespeciaalzaken, horecagelegenheden en online. Verkoopadressen in Nederland vind je via de Nederlandse Or Tea Facebook pagina. Voor meer informatie kun je uiteraard terecht op de website van Or Tea?

Posted by on 6 december, 2017

1 Comment

  • Janne

    10 december, 2017

    Wat een prachtige blikken en de thee klinkt ook heel lekker! Ik ga een poging doen om ‘m te onthouden voor “die man met die baard” volgend jaar inderdaad! Ik vraag graag losse thee cadeau, ik ben dan altijd benieuwd waar ik mee verrast zal worden.
    Ik heb zelf gewoon een metalen thee-ei en na drie jaar gebruik roest het nog niet, maar ik heb geen idee waar het vandaan kwam dus dat helpt je niet. Ik vind het prettiger dan een knijper, omdat ik het aan het haakje kan hangen en makkelijker schoon kan maken. Het is meer een bol met gaatjes dan een zeef, maar werkt prima.

LEAVE A COMMENT