Heath & Heather thee

Heath & Heather thee @ Lauriekoek.nlEen theereview in de warme zomer, vraag je je misschien af? Ja! Antwoord ik dan, ik ga ook door met het drinken van thee als het warm is. En als de mussen echt van het dak vallen maak ik ijsthee van mijn thee. Vandaag gaat het om de thee van Heath & Heather opgericht in 1920 door James Ryder een man die een fortuin verdiende met tuinzaadjes in kleine zakjes. Samen met zijn broer Samuel gaf hij lezingen over kruiden door heel Engeland.

De kruidenlezingen zijn inmiddels lang verleden tijd, de thee is er nog steeds en er gaat ook nog steeds kruiden bij. Op de website wordt zelfs een logo afgebeeld van van de nationale vereniging van medische herbalisten, wat dat dan ook mogen zijn. Alle thee is biologisch en draagt ook het biolabel.Heath & Heather thee @ Lauriekoek.nl

Vrolijke vormgeving

De doosjes zijn ontzettend vrolijk vormgegeven met een soort struik afgebeeld over het hele doosje, met veel kleur. Bij mij in de keuken staan de thee doosjes altijd in het zicht dus ik vind het leuk als fabrikanten hun best doen op de verpakking.heathandheather03

Heath & Heather thee @ Lauriekoek.nl

Dit zijn de zes varianten die ik heb mogen proberen:

Heath & Heather thee @ Lauriekoek.nl
Green tea with coconut

Dit ruikt gewoon al naar kokosnoot als je de verpakking open doet. Het is wel duidelijk thee met een smaakje er zit geen echte kokos in, maar ik zou ook niet weten hoe je anders een kokossmaak aan thee krijgt, er echte kokos in doen lijkt mij niet erg lekker.

Echinacea

Ik ken de rode zonnehoed alleen als (alternatief) medicijn, maar als thee vind ik hem ook nu prima. Het smaakt in ieder geval niet medicinaal.

Green tea with manuka

Het is eigenlijk groene thee met de honing al in het zakje. Handig. En deze thee zou in theorie nog veganistisch kunnen zijn want het is honingsmaakstof.

Green rooibos

Het lijkt iets wat niet mogelijk is, groene rooibos, maar het bestaat. Het smaak milder en “groener” dan gewone rooibos thee en ik vind het erg lekker, ik denk dat dit mijn favoriet is.

White tea + fennel & peppermint

De thee smaak is erg mild, die venkel en pepermunt zijn niet overheersend en het doet mij gelukkig ook niet denken aan sterrenmix thee waar ik een enorme hekel aan heb.

Green tea & rama tulsi

Ik ben een tulsi thee liefhebber! Tulsi is heilige basilicum, dus niet die uit de Italiaanse keuken, maar iets zoetigs en aromatischer qua kruiden. Door de groene thee is hij iets toegankelijker van smaak, want niet iedereen vind het lekker als het 100% tulsi is.Heath & Heather thee @ Lauriekoek.nl

De verpakkingen pasten trouwens ook nog heel erg goed bij het boek wat ik nu aan het lezen ben. Moet je kijken hoe goed het matcht! Cool hè?Heath & Heather thee @ Lauriekoek.nl

Thee en warm weer

Het schijnt trouwens goed te zijn om warm drinken te drinken als het warm is, omdat warm drinken je lichaam een minder grote schok geeft. Maar ik begrijp het goed als je met dit weer alleen koud water met prik wil drinken of alleen water met veel ijs. Je kunt van thee natuurlijk ook altijd prima ijsthee maken, gewoon thee maken met twee zakjes zodat het extra sterk is, wat zoetmiddel naar keus erbij, af laten koelen en drinken.Heath & Heather thee @ Lauriekoek.nl

Je vindt de thee van Heath & Heather bij Holland en Barrett en in sommige natuurwinkels en webwinkels. Een pakje met 20 zakjes kost € 3,30.Heath & Heather thee @ Lauriekoek.nl

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 24 juli, 2017

6 Comments

 • Ymke van Rossen

  29 oktober, 2021

  Vraagje: weet jij waar ik heath &heather lemon en ginger thee kan kopen in de omgeving van Rotterdam. Ik kom er met google niet uit en Holland en Barret verkoopt het niet meer.

  • Laurie

   29 oktober, 2021

   Ik denk dat het moeilijk is als Holland and Barrett het niet meer verkoopt. Normaal zou ik zeggen bestel het direct bij Heath & heather zelf. Nu raad ik dat af omdat je import kosten en belasting moet betalen sinds de Brexit.
   Je zou natuurlijk een ander merk lemon ginger kunnen proberen. simon levelt heeft er een, Clipper, Lipton, Yogi tea, Twinnings, Pukka.

   • Ymke

    30 oktober, 2021

    Dank voor de tips. Deze merken heb ik geprobeerd, alleen overal zit zoethout in en dat vind ik echt niet lekker. Dus ik heb pech, maar dan ga ik het doen met verse gember en citroen 😅😊 Dank nogmaals

    • Laurie

     30 oktober, 2021

     Je kan natuurlijk zelf maken, je zou zelfs een zakje in de vriezer kunnen leggen met verse gember en citroen zodat je altijd parraat hebt. Recent heb ik een bestelling gedaan bij De Lokalist. Daar ontdekte ik Mix Tea, het idee is dat je zelf een thee samenstelt, zo kun je zoethout ontwijken. Misschien is dat nog een tip https://mixtea.nl/

 • Ymke

  30 oktober, 2021

  Dank voordeze tip

LEAVE A COMMENT