Ontdekkingen en herontdekkingen #4

Ontdekkingen en HerontdekkingenEr valt weer veel te (her)ontdekken deze maand! Het is weer een bonte verzameling geworden maar wel een leuke bonte verzameling.

We beginnen bij een documentaire die volgens mij (helaas) bijna amper bekeken is. Hij werd uitgezonden op een zondagmiddag door de Boedhistische Omroep Stichting. Die eerder ook al de uitstekende documentaire “The Ghost in Our Machines” uitzond. Deze documentaire “Good Things Await” gaat over een Deense boer, van 80 jaar oud, die boert volgens de regels van de biologisch dynamische landbouw. De overdonderende schoonheid van het landschap en de boodschap van de boer in kwestie verdienen echt meer kijkers. Zoek hem dus op, hij is verkrijgbaar op dvd maar waarschijnlijk ook op abonnementen als Netflix.
niels_sommer_cine-2

Pukka thee heeft sinds kort een paar nieuwe smaken thee: wilde appel en kaneel, kaneel en steranijs en citroen en mandarijn. Ik heb ze allemaal geprobeerd en ik vind ze allemaal heel lekker. Uiteraard is deze thee net als alle andere thee van Pukka biologisch, soms zelfs voor een deel wildgeplukt en meestal ook fair trade (voor zover dit mogelijk is).
IMG_4963[1]

Er moet me trouwens iets van het hart: Sinds de aflevering van de Keuringdienst van Waarde over Lipton thee, waarin onthult werd dat dit product (een klein beetje) suiker bevat. Vragen mensen aan mij of de merken die ik hier bespreek suiker bevatten. Het antwoord hierop? Nee, de thee die ik bespreek bevat geen suiker. Dat ga ik er niet elke keer apart bij vermelden want dat vind ik onzin. Dat Lipton er een potje van maakt wil niet zeggen dat alle andere soorten nu ook bij voorbaat verdacht zijn.

Nu over naar een ander product dat appel en kaneel bevat. Het is bij voorbaat al een beetje cult in mijn ogen, namelijk: Omi’s Apfelstrudel Sap. Wellicht ben je in de supermarkt al iemand in een dirndl tegengekomen die je een beetje sap heeft aangeboden om te proeven. Warm of koud, want je kunt het warm en koud drinken, net als dat je apfelstrudel warm en koud kunt eten.

De makers van Omi weten dat het sap om veganistisch te heten niet geklaard mag zijn met dierlijke producten zoals gelatine of icing glass van vissen en dat is dus ook niet gebeurd met hun product. Het drankje bevat alleen suiker uit appelsap, er zitten verder geen gekke ingrediënten in.

Tot slot nog iets totaal anders. Misschien herinner je je de “chemicals are not for pussies” crowdfunding campagne van Yoni wel. Yoni wilde maandverband en tampons gaan maken die vriendelijk zijn voor het milieu (biologisch dus) en de gebruikster. De crowdfunding campagne is geslaagd en de producten zijn nu dus te koop via de webshop van de website van Yoni zelf en ik heb ze ook al gespot bij webshop Green Jump en in Amsterdam bij het Faire Oosten.

In het verleden schreef ik trouwens deze blogpost over de verschillende opties die hebt als je ongesteld bent.yoni

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 12 februari, 2015

1 Comment

  • Louise

    12 februari, 2015

    Als ik de Omi’s Apfelstrudel Sap tegenkom dan ga ik die zeker proberen. Ik ben dol op appelsap en kaneel! :)

LEAVE A COMMENT