Boekrecensie: Yoga Kookboek

Yoga KookboekWellicht ken je Yoga Magazine wel en allicht ben je ook bekend met alle lekkere recepten die daar in staan. Ik in ieder geval wel. laatst kwam ik er achter dat 75 van die recepten gebundeld werden tot een kookboek. Het boek is ingedeeld naar de voedingsgroepen die horen bij de vijf verschillende richtingen (vayu’s) van de levensenergie (prana). Elke voedingsgroep heeft zijn eigen uitwerking op lichaam en geest. Uiteraard zou een yogakookboek geen yogakookboek zijn, als er niet bij iedere voedingsgroep ook een yogahouding wordt besproken die hier het beste bij past.

Alhoewel het boek niet als zodanig wordt aangeprezen, zie ik geen recepten met vlees. In de inleiding wordt verteld hoe je als je yoga beoefend waarschijnlijk behoefte krijgt aan lichtere en wellicht ook vleesloze voeding. Volgens mij werkt het ook andersom, veel mensen die al vegetariër waren krijgen vroeg of laat ineens behoefte aan yoga.

In het boek vind je vast en zeker wat van je gading: er staan salades in, soepen, curry’s, sappen en ook heerlijk uitziende zoetigheden en nagerechten. De zoetigheden zijn vaak gezoet met zoetmakers zoals dadels en ruwe rietsuiker. Bij vrijwel elk gerecht staat een foto waarvan het water je in de mond loopt. In het boek staan wel eens ingrediënten die misschien een bezoekje aan de natuurwinkel nodig maken. Er staat vaak wel bij vermeld waar je het betreffende ingrediënt kunt krijgen en wat je eventueel als vervanger zou kunnen gebruiken. Achterin vind je ook nog een handige verklarende lijst van zogenaamde yoga superfoodingrediënten, zoals quinoa, maca en kombu.Yoga KookboekYoga Kookboek

Het is heel handig om alle recepten uit Yoga Magazine samen in een boek te hebben. Het zijn recepten die je elke dag kunt koken. Ook als veganist kun je met een groot gedeelte van het boek uit de voeten. Er worden vaak al bijvoorbeeld al sojaproducten gebruikt in recepten en andere recepten zijn relatief makkelijk aan te passen.

Kortom, een fijn kookboek voor yogabeoefenaars, niet-yogabeoefenaars, vlees- en niet- vleeseters.

Yoga Kookboek
Uitgeverij Fontaine
€19,95

Posted by on 2 oktober, 2013

LEAVE A COMMENT