Rebel Kitchen Mylk


Ik ga jullie vandaag weer vervelen met een plantaardige melkreview. Sinds kort hebben ze bij AH To Go een van mijn favoriete soorten melk: Rebel Kitchen Mylk. Nee die y is geen foutje, de melk is namelijk plantaardig, vandaar de y.

Voor ik over de inhoud begin wil ik even zeggen hoe cool ik het uiterlijk van deze pakjes vind. Alleen de verpakking maakte al dat ik nieuwsgierig word naar de inhoud. Ik kocht eerder al een paar van deze pakjes bij Veganz, een veganistische supermarkt in Essen. Veganz heeft vooralsnog geen vestigingen in Nederland. Daarom ben ik blij dat AH To Go het nu heeft. Natuurlijk is het leuk om naar Duitsland te gaan voor boodschappen maar meestal doe ik mijn boodschappen toch echt in eigen land.

Goed, de mylk is dus veganistisch (keurmerk van de vegan society), koemelkvrij, glutenvrij en notenvrij. Wat zit er dan wel in? Dadelnectar om het te zoeten, kokosmelk, water en smaak zoals cacao, groene thee of chai kruiden. Ik heb nog niet alle smaken kunnen proberen maar wel de chocoladesmaak en de chaismaak. De chai is heel erg heftig van smaak, zelfs voor mij als liefhebber, maar de mylk met chocoladesmaak is mijn favoriet, die is mild en romig. en gelukkig niet te zoet, iets wat ik van melk met smaakjes al vrij snel vind. Je proeft de kokosmelk er niet enorm bovenuit, het dient meer als basis.

Rebel Kitchen heeft als doel om gezonde voeding zo beschikbaar mogelijk voor iedereen te maken. Ze gebruiken simpele ingrediënten, zo onbewerkt mogelijk en geen vreemde toevoegingen of conserveermiddelen. In Engeland komen ze binnenkort ook met snacks, iets waar ik ook heel benieuwd naar ben. Voor een pakje van 330 ml betaal je ongeveer € 2,50 bij de Ah To Go. Ik heb al een paar keer mis gegrepen, misschien zijn ze erg populair? Ik hoop dan ook dat er meer verkoop adressen bij komen in de toekomst. Al met al is het weer een extra keus als het op plantaardige melk aankomt en een aanwinst voor het steeds grotere plantaardige melkoverzicht.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 31 maart, 2015

2 Comments

 • Susanne

  6 april, 2015

  Hai! Bij welke ah to go was dit? Ik kan het nergens vinden in die van mij :( Groetjes, Susanne

  • Laurie

   7 april, 2015

   Ik kocht de mijne bij de Ah to Go op station Amsterdam Centraal. Ik kocht toen de laatste twee pakjes. Ik denk dat ze populair zijn. Je kunt de pakjes ook kopen bij de Landmarkt.

LEAVE A COMMENT